K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Herenthout 0-6 Maria-ter-Heide A

 

01-05-2015

 

Maria-ter-Heide te sterk voor dapper Herenthout

 

Als kampioen van eerste provinciale namen we met vertrouwen de favorieten rol op in deze finale waar we verrassend genoeg 2e provincialer Herenthout tegen kwamen.

Herenthout klopte in de halve finale Loenhout en op de laatste speeldag 6 dagen geleden onze B-ploeg.We waren dus gewaarschuwd.

 

We wisten echter wel waar we ons aan konden verwachten en we trokken in kolonne richting Massenhovenn de inrichter van de bekerfinale dit jaar.

In vergelijking met die van vorig jaar in VC Herentals was de accomodatie iets minder "fancy". Maar goed er stonden 2 goals en lijnen dus het zou wel lukken.

We konden voor de laatste keer deze beker winnen want volgend jaar mogen we uiteraard niet meer deelnemen.

 

Karim koos voor Jorinde en Maurane in de basis. Op de bank zagen we Kirsten naast Oris, Anke en Van Goethem. We wilden fel starten om de underdog meteen onder druk te zetten.

 

 

Eerste helft

 

Herenthout liet zich echter niet zo maar doen, in het begin was het zoeken naar openingen en een ver schot van Jorinde was de eerste echte bal tussen de palen. Voor de rode "thuisploeg" schoot Lopes Paiva voor het eerst op doel zonder veel gevaar.

Maria-ter-Heide kwam ondertussen niet verder dan wat kleine kansjes de Kempische meisjes verweerden zich kranig tot Cathy op weg naar doel werd gehinderd en een vrije trap door Paepe knap in de hoek werd gelegd. 0-1 en Maria-ter-Heide had de muur voor het eerst gebroken. Het tempo ging een beetje de lucht in en Jorinde en Emily kwamen dicht bij een goal maar de grootste kans kwam er voor Sophie die na een goeie omschakling met links in het zijnet knalde.

Wat later werden Charlotte en opnieuw Sophie op het laatste moment afgeblokt maar toch werd het nog voor de rust 0-2. Cathy een diepe bal met het hoofd en Babs strafte een misverstand in de defensie af. 0-2 en Maria-ter-Heide op rozen.

 

 

Tweede helft

 

 

Na de rust kwam Herenthout goed uit de startblokken. Schoofs schoot eerst goed voorlangs en wat later moest uitblinker Maurane in extremisch opkuisen. Maar die opflakkering van Herenthout werd ingdrukt met een knappe goal. Cathy bediende Babs en die draaide goed weg en schoot binnen. 0-3 en Herenthout boog het hoofd.

Nog geen minuut later punterde Paepe de 0-4 binnen opnieuw op aangeven van Cathy.

Toen een paar minuten later Charlotte een heerlijke volley op doel los liet leek de 0-5 in de maak maar Senesael pakte goed.

De wedstrijd was echter wel gespeeld en de dappere 2e provincialer ging op zoek naar een verdiende eerredder. Maar dat was buiten Lauren gerekend, eerst haalde ze een bal heerlijk vanonder de lat en wat later stopte ze knap een bal in de korte hoek.

 

Herenthout gaf zich nu echt gewonnen en de score liep op tot 0-6. Charlotte knalde binnen na een hoekschop van Paepe en Cathy bood met haar 4e assist van de dag Paepe haar 3e doelpunt aan. 0-6 en het feest kon losbarsten.

 

 

Commentaar:

 

Maria-ter-Heide pakte de dubbel, na Lentezon in 2013 en Mechelen in 2014 en ging zo met alle prijzen aan de haal.

 

Proficiat aan heel de groep jullie hebben er hard voor gewerkt!

 

Nu nog wat tornooien en dan de blik op nationale!

 

 

ra

 

 

Wedstrijd gegevens

 

0-1 '23 Nathalie de Paepe

0-2 '42 Babs Franken

0-3 '65 Babs Franken

0-4 '66 Nathalie de Paepe

0-5 '89 Charlotte Van Wynsberghe

0-6 '90+1 Nathalie de Paepe

 

 

 

 

 

  • Copyright © 2015 - www.dames-mth.be - Webmaster T1