K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Stage 2016


Nadrin part 3!

Foto's


Geweldige stage in Nadrin!


De voorbereiding liep stillaan naar een hoogtepunt en naar jaarlijkse gewoonte werd er aan de teamspirit op de stage gewerkt.  Dit jaar met iets minder routine dan anders, de locaties en begeleiders waren uiteraard wel de zelfde maar voor het eerst kwamen er zoveel nieuwelingen opdagen.  Zowel bij de speelsters als bij de trainersstaf maakten er mensen voor het eerst kennis met onze uitvalsbasis in de ardennen.


Net dat gegeven maakte het een topeditie.  Het team groeide naar elkaar en na een eerste training op vrijdag en een kennismakende kwis stond er zaterdag het echte werk op het programma.  Een ochtend training gevolgd door een fotoshoot in de nieuwe tenu’s en een dubbele confrontatie met Sibret stonden op het programma,, voor deze matchen waren er zelfs fans vanuit Brasschaat gekomen!


 

De B’s startten afwachtend en Sibret B (1e prov Luxemburg) liet zich zeker niet doen.  Onze sympathieke Waalse tegenstrever zorgden in een prachtig kader voor een goeie oefenwedstrijd, Ellen zorgde bij de start voor een paar goeie reddingen. Na 20 minuten in de eerste helft spatte een vrije trap van Eva uiteen op de lat en leek de bal binnen te gaan maar Sophie zorgde voor zekerheid. 0-1.  Niet veel later zorgde kapitein Maya voor de 0-2 na een prima hoekschop!  Ook in de tweede helft was het een pittige wedstrijd waarin de beste kansen voor MTH waren.  Enkel Eva bekroonde haar prima wedstrijd nog met een goal!  0-3, trainer Frederik start zijn groene carrière zo met een overwinning.


Onze A’s troffen met Sibret A een reeksgenoot.  Meer zelfs Sibret speelt al jaren in de nationale reeksen en eindigde vorig jaar 5e op eigen veld verloor het slechts 1 keer.  De lokale Groen-witten ontvingen ons op een prima grasmat en waren zo sympathiek dat ze zelfs hun eigen kleuren inruilden zodat onze nieuwe tenu’s konden worden ingespeeld.  De eerste 20 minuten waren voor de thuisploeg en Collard (hun nieuwe spits) wist te profiteren van balverlies van Maria-ter-Heide. 1-0 en even was het tempo te hoog voor MTH.  Toch knokten de groenen zich weer in de wedstrijd en een afstandsschot van Mariska vloog onhoudbaar binnen.  In de tweede helft namen we de match meer in handen en bleef de intensiteit erg hoog.   Kansen van Jorien , Steph en Babs gingen verloren maar een attent genomen vrije schop bracht Thaïs allen voor doel en die scoorde de verdiende 1-2. De match bleef aangenaam om volgen en Natasha stopte nog een strafschop.  Een top oefenmatch en volgend jaar zijn we beslist weer van de partij!


Zondag werd na de recuperatie training een teambuildingsspel gespeeld onder leiding van Mariska en Emily.  Een geweldig succes waarin iedereen tot het uiterste ging en de dag werd afgesloten met een BBQ een spelletje CUBBS of een kaartspelletje.

Op maandag sloten we de stage af met een laatste training en een vlekkeloze rit naar huis.


We willen iedereen bedanken om er een top editie van te maken.  Alle deelnemers, de trainers & begeleiders, de weergoden, Cronos en uiteraard Ronny & Daniëlle.