K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Stage 2017


Nadrin part zoveelOnze Stage was weer een heuse voltreffer!


Op vrijdagmiddag trokken onze helden naar Nadrin nabij La Roche waar er na heel wat files op de weg toch nog kon worden getraind bij onze vrienden van AS Winaloise.  De dunne regen zorgde voor grauwe gezichten maar de 20 enthousiastelingen gaven het volle pond.  Na de training trokken we naar "Les Ondes" zoals steeds onze uitvalsbasis tijdens de stage.


Tijdens en na het avond eten kwamen er nog een 8-tal speelsters toe en de jaarlijkse kwis werd gewonnen door Team Steph  omdat Karen  in de laatste ronde "Slurpy Candle" iedereen verpulverde...  De avond werd afgesloten met wat voetbal op tv, een kaartje, een spelletje, en wat lakkers van de Bar.


Dag 2 begon na een heerlijk ontbijt opnieuw met een aantal nieuwe gezichten. Zo konden de groepen worden gesplitst en de wedstrijden van de namiddag worden besproken.  Ook nu viel de regen met bakken uit de hemel.  De B's besloten daaroom om vroeger naar de kleedkamers te trekken.  In de namiddag, na de Spaghetti en wat platte rust trokken we nog wat zuidelijker richting Sibret er stond immers een dubbele confrontatie met Sibret op het programma.  De enige ploeg op niveau van de regio en al jaren onze sparringspartner op de Stage.


Onze B-ploeg startte om 16u00 met nieuwe gezichten Shauni Buys, Mente Taveirne, Chelsey Rombout, Emely Coupé en Esther Naegels in basis. Ze wonnen dik verdiend na doelpunten van Eva en Floo. Beide doelpunten kwamen bovendien na een snelle inworp van Esther.   We willen ook de prestatie van gelegenheidsspits Ellen niet minimaliseren.  Zij bood al vroeg  in de tweede helft Eva de 1-2 aan.  En ook youngsters Emily (voor de defensie), Mente en Chelsey deden het prima!


foto's van deze wedstrijd vind je hier!


Onze A-ploeg trok zich op aan het goede resultaat van de B-ploeg en was tegen Sibret (vorig jaar nog 2° in onze reeks) constant de betere ploeg.  Sibret toonde zich evenwel efficiënter. Collard strafte een uitschuiver van Jorien af en aan de overkant miste Thalia, Steph, Floo en Lissa goede kansen.   Vlak na rust stelde Steph vrijwel meteen gelijk met een afstandsschot en de druk bleef hoog.  Toch werd er opnieuw aan de overkant gescoord.  Karen zag een bal van het hoofd springen en Collard lepelde de bal simpel over Kirsten. 2-1.  Maria-ter-Heide gooide alles in de strijd en ook Mariska werd nog een kwartier in de vuurlinie gestuurd.  Toch werd het 3-1 Mathieu kreeg een strafschop toen ze zich tussen Maya en Jorien wurmde en zette die zelf goed om.  Niet veel later trof Mariska raak met een prima vrije trap! 3-2.   Toen Lissa in de laatste minuten opweg werd gezet naar doel leek een gelijkspel in de maak maar jammer genoeg miste Lissa (alweer heel verdienstelijk vandaag) haar lob en ging de bal net naast.  3-2 was de eindstand terwijl 3-5/6 of 7 zeker had gekund...


De avond werd afgesloten met killo's Pizza en voor sommigen een bezoekje aan het dorpje  A Chouffe, Ze moesten immers de kabouter die de matchen floot nog terug brengen...   In het hotel hadden er dan sommigen nog last van wat weerwolven...Dag 3 begon na het ontbijt met een training die deze keer mét kleine doelen en in een paar zonnestralen kon worden afgewerkt. Iedereen wilde er nog voor gaan en team Ellen trok deze keer aan het langste eind in de wedstrijdvorm.  Na het middagmaal was ondertussen ook  de teambuilding helemaal opgebouwd in de mooie tuin van het hotel.  Richting Ourthe trekken leek ons uiteindelijk niet opportuun...   Dat spel werd gewonnen door team Fred.  De dag werd afgesloten met een heerlijke BBQ verzorgd door Thomas!   


Die avond trokken al wat mensen naar huis maar we hielden nog wat volhouders over, zij kozen er voor om de ochtend training op maandag in te ruilen voor pittige wandeling....

Die bleek pittiger dan menige training maar de speelsters werden wel beloond met een prachtig uitzicht!


Tot volgend jaar Nadrin!We willen het niet nalaten een aantal mensen te bedanken.


Onze sponsors:  Cronos en B2cars.be   om alles zo goedkoop mogelijk te houden...


en vooral


Ronny en Daniëlle  voor alles