K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Eendracht Aalst   3-2  Maria-ter-Heide A


 Wedstrijdfiche

07-10-2017


Maria-ter-Heide ziet bekerparcours weer eindigen in Aalst.


Door de stunt in Melsele mochten we voor de 4° ronde van de beker naar Aalst, ook een eerste klasser.  Bovendien de ploeg waartegen vorig seizoen we ook al uit de beker werden geknikkerd.  Toen ging het wel om ronde 3 nu om ronde 4.  Een evenaring van ons record van toen we nog in provinciale speelde, toen werden we uitgeschakeld door toenmalig landskampioen Tienen (5-0).


Maria-ter-Heide won vorig weekend nog bij het naburige Zottegem en enkel Inya was niet beschikbaar,  Floo nam haar plaats in de kern weer op.


Voor onze fans was het wachten tot vrijdagavond om te weten waar de wedstrijd nu net gespeeld ging worden, ook één van de lijnrechters stond uiteindelijk verkeerd.  Toch begonnen nwe vol goede moed aan de wedstrijd op het kunstgras veld van de Zandberg.  Het jeugdcomplex van Eendracht Aalst.Eerste helft


Maria-ter-Heide begon het best aan de wedstrijd en bijna meteen werd het 0-1.  Hanne zag haar kopbal echter staalhard op de keeper vliegen na een prima hoekschop van Lissa.  De toon was gezet het ambitieuze Aalst kreeg moeilijk grip op onze groene garde en Lenny en Eva lieten elks een mogelijkheid schieten het was wachten tot minuut 22 tot het eerste gevaar van Aalst er kwam toen  de Winter  een bal vanop 35 meter richting doel vuurde maar Kirsten stond goed op te letten.


Maria-ter-Heide bleef wel de beter ploeg en Lissa kon uiteindelijk de verdiende voorsprong op bord zetten.  Thalia infitreerde over links en bediende Lissa die de bal vanop goed 25 meter over Maes trapte. De verdiende 0-1 was een feit maar bijna was die even snel weer weg, Van Oudheusden schoot echter een wenkende kans voorlang.  Toch gingen we met een 1-1 stand rusten.


Steph ging doorjagen en verstapte zich en toen ging het snel,  Aalst had slechts drie bal toesten nodig om voor Kirsten te geraken, die keerde het eerste schot maar was kansloos op de rebound van Van Hooren
Tweede helft


In de tweede helft bleef het spelbeeld voorlopig het zelfde, Aalst had het meeste de bal maar de kansen waren voor MTH.  Eva trapte een vrije trap in de handen van Maes maar wat later was het wel bingo.  Jorien duwde de bal in de rug van de defensie en Eva won het spurtduel en bracht de bal goed voor.  Lissa leek wat lang te wachten maar toch kon ze opnieuw Maes verschalken zo werd het 1-2.


Aalst had het nu wel begrepen en voerde het tempo op.  De achterlijn kwam meer en meer onder druk en vrij snel werd het dan ook 2-2.  De Quickzilveren Lerinckx brak door en schoot de bal hard in het dak van het doel. 


Aalst berustte niet bij het gelijke spel en ze duwde door Marchal en Bouwdewijns misten voor doel en Jorien Liese en Kirsten verijdelde een doelpunt. Maar de 3-2 bleef niet uit.  Regisseur bij de thuisploeg Laurance Marchal schoot een bal in de drop onwaarschijnlijk in de bovenhoek.  Een bal die 99% van de keren op de parking beland bezegelde nu het lot van de bezoekers.   De bakens verzetten kon immers niet meer, verder dan wat dreigende vrije trappen en hoekschoppen kwamen we niet.


Commentaar:


Net als vorig jaar kunnen we niet zeggen dat Aalst onverdiend gewonnen heeft maar anders dan het vorige treffen zat een gelijkspel er nu wel reëel in.  2 x kwamen we op voorsprong en werd die voorsprong iets te simpel wegegeven.


Wel was het spel vele malen, beter dan vorig weekend.  Een opsteker voor de komst van AA Gent!


succes!verslag: RAWedstrijd gegevens


'33      0-1    Lissa Boeren

'39      1-1    Vanhooren Anke

'55      1-2    Lissa Boeren

'59      2-2    Lerinckx Mégane

'78      3-2    Marchal Laurence