K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Cerkelladies Brugge - MTH A 0-0 

Wedstrijdfiche

24-03-2018


Geen winst in Brugge

 


W trokken op deze prachtige voorjaarsdag richting sportcomplex de Gulden kamer in Brugge. Ooit nog de uitvalsbasis voor onze voorbereidingsstage.

We namen het er op tegen Cerkelladies, een ploeg die ons in de heenronde nog klopte maar nu terug is gezakt naar de gevaarlijke plaatsen.

Voor de gelegenheid en voor de enige keer moesten onze helden aantreden in de Witte shirts. Cerkel speelt immers ook in het groen.

Bij Maria-ter-Heide wel wat afwezigen, Kapitein Lenny, Floo en doelvrouw Kirsten waren afwezig. Eva hernam bij de B-ploeg.


Zo zagen we voor het eerst Veerle Vriens in doel, onze jonge Nederlandse sluitpost zou haar mannetje staan!.

De wedstrijd zelf had jammer genoeg weinig om het lijf. Het krachtige spel van de thuisploeg zorgde er voor dat MTH niet in hun spel kwam en Stolle schoot vanop afstand de voorsprong op het bord.

De eerste keer dat we wel voetbalden was het meteen bingo. Mariska zette Lissa op weg en die bracht de bal naar de tweede paal, daar trof Thalia raak. Jammer genoeg stonden we nog altijd niet echt scherp te spelen want nog binnen de zelfde minuut was het alweer 2-1.

Maria-ter-Heide schoot nu wel wakker en en voetbalde beter, Mariska Thalia en Lissa scoorde niet en Veerle moest zelf nog één keer goed tussen komen.


Na een luide speech tijdens de rust was de tweede helft iets beter, Cerkelladies kroop achteruit en Maria-ter-Heide probeerde iets meer druk te zetten. Toch bleven ook nu opgelegde kansen uit. Achterin kwamen we niet meer in de problemen maar de goal viel maar niet.

Tot dat Lissa een hoekschop scherp aansneed en Thalia de bal binnen liep aan de tweede paal, 2-2 en nog 25 minuten. Nu ging het tempo wel de hoogte in en Cerkelladies wilde vooral het puntje bewaren. De druk werd hoger totdat Mariska uitviel met wat een zware knieblessure lijkt. We moesten met 10 voort en waren nu ook wat mentaal gebroken. De score wijzigde niet meer..

 


2 weken rust nu en dan thuis tegen Zulte-Waregem.

We hopen dat de blessure van Mariska meevalt!

succes!


 

Wedstrijd gegevens


doelpunten :  Thhalia De Roovere 2