K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Maria-ter-Heide A   6-2  Ruddervoorde


 Wedstrijdfiche       Foto's

26-08-2017


Maria-ter-Heide maakt het zichzelf iets te moeilijk.


Vandaag startte de competitie in 2° nationale met een thuismatch tegen Ruddervoorde.  Net als drie seizoenen geleden (toen nog in 3° klasse) toen de West-Vlamingen ook naar Brasschaat afzakte voor de openingswedstrijd.  Ruddervoorde speelde ondertussen een seizoen in 1° provinciale en telkt ondertussen wel wat nieuwe speelsters.  Ze verloren vorig seizoen immers niet in de competitie en zakte met het nodige vertrouwen af naar Brasschaat.


Bij Maria-ter-Heide ontbrak een zieke Aafke en een gekwetste Ellen. Floo, Eva, Emily en  Nyah haalden de selectie niet...  Moeilijke keuzes voor onze coach!


Voor de wedstrijd stond er nog de jaarlijkse fotoshoot op het programma, en dan moesten we er klaar voor zijn.


We moesten absoluut de 3 punten thuishouden want volgende week trekken we naar titelfavoriet Club Brugge, die eerder vandaag 0-12 wonnen in Beveren!Eerste helft


Maria-ter-Heide toonde zich sterker en nam de wedstrijd in handen.  Een eerste slalom van Thalia werd gestuit door de keeper maar een strafschop volgde niet.  Wat later kreeg Mariska haartip tegen een voorzet maar de bal ging net naast.  De 1-0 liet echter niet lang op zich wachten, het was meteen een Olympisch Doelpuint. Steph krulde een hoekschop in één tijd binnen.


Niet veel later 2-0, nieuwe draaischijf Thalia duwde de bal in de rug van de defensie en Lissa schoot hard binnen 2-0.  Maria-ter-Heide domineerde maar zag vooral veel bijna kansen Ruddervoorde liet zich weinig zien.  Een misverstand in de verdediging werd niet afgestraft door Maene, de topschutter aan de overkant  en de 3-0 kwam er wel.  Een hoekschop kwam in 2 tijden voor via Thaïs en Liese duwde de bal in de bovenhoek!  3-0 en daar kon ook een bal op de lat van Lagae niets meer aan wijzigen.


We konden met vertrouwen de rust in.


Tweede helft


Hoewel de wedstrijd eigenlijk al op slot leek begon Maria-ter-Heide zwak aan de tweede helft. Meseure troefde iedereen op snelheid af en kon simpel scoren.   Maria-ter-Heide probeerde de bakens te verzetten en een hardwerkende Mariska was ongelukkig met een knap  afstandsschot en werd wat later afgestopt door de keeper.  Wat later kon ook Thalia niet besluiten na een goeie slalom. Ook Steph zag een schot over vliegen.


Als of het niet erg genoeg was infiltreerde Lagae nog eens goed door de defensie en stifte de bal knap over Kirsten 3-2 en even was er paniek aan boord. Ruddervoorde herwon moed maar dat was buiten de ingevallen Lenny Oerlemans gerekend.  Ze rondde een prima pas van Thaïs knap af.


Wat later kon Mariska net niet genoeg bij een voorzet van onze nummer 8 maar dat kon Lissa Boeren wel in de volgende actie.  Lenny bracht voor, Lissa schoot binnen.

Nog voor het einde werd het 6-2 Esther jaagde goed door op de verdediging en bracht de bal bij Lenny die goed afwerkte. 


Esther zag wat later nog een kopbal van de lijn gekeerd.Commentaar:


De 6-2 was oververdiend maar het had in de 2° helft ook anders kunnen lopen.  We toonden aan over een goede en brede kern te beschikken en dat zal nodig zijn want de verplaatsing van komend weekend is niet van de poes.


Club Brugge speelde vorig seizoen tot de laatste speeldag mee voor de titel en will dat dit seizoen opnieuw doen, men weze gewaarschuwd!succes!


raWedstrijd gegevens


'11      1-0     Stephanie Ehlen

'14      2-0     Lissa Boeren

'35      3-0     Liese Stappaerts

'46      3-1     Meseure Julie

'72      3-2     Lagae Stephanie

'77      4-2     Lenny Oerlemans

'80     5-2     Lissa Boeren

'86     6-2     Lenny Oerlemans