K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Maria-ter-Heide A   2-2  AA Gent C


 Wedstrijdfiche       Foto's

14-10-2017


Maria-ter-Heide haalt punt tegen leider AA Gent


Het bekeravontuur zat er intussen op na de nederlaag in Aalst en vandaag stonden we opnieuw voor een zware klus.  Aa Gent C kwam op bezoek, de ongeslagen leider in onze reeks werd met het nodige respect ontvangen.  De grasmat lag er prima bij en de ploeg was er klaar voor.


Inya kwam weer in de basis en voor de rest zagen we de zelfde namen als in Aalst.  Op de bank zagen we voor het eerst Sara Meeussen die haar goede seizoensstart bij de B-ploeg beloond zag met een plaatsje op de bank.Eerste helft


Gent begon het felst en drong MTH terug.  De erg jonge maar snelle meisjes van de Buffalo's toonden dat ze uit het juiste houtgesneden zijn en de voorsprong bleef dan ook niet lang uit.  Die kwam echter wel via een een MTH verdediger.  Jorien kreeg een hoekschop jammerlijk tegen  de buik en de bal ging voorbij Kirsten binnen.


Wat later was het Buyle die voor Gent voor dreiging zorgde maar haar schot giing over.  Het was pompen die eerste 15 minuten maar gaande weg kwamen we wel in de wedstrijd.  Inya kon 2 keer gevaarlijk dreigen na een goeie omschakeling.  Achterin kregen nwe ook steeds meer vat op de Gentse aanval en Kirsten speelde een paar keer erg goed mee.


Maria-ter-Heide had ondertussen het evenwicht hersteld.  na een goeie pas van Steph bracht Lenny de bal voor maar Lissa kreeg de bal niet over de lijn.  Ook na een slimme snelle vrije trap werd het net geen goal en werd een penalty niet gefloten.  Toch kwam de gelijkmaker er.   Inya zette nog eens door en Bastiaen kon het schot enkel keren. Lissa duwde binnen in het lege doel, 1-1!


Meteen hier na kwam Gent opnieuw opzetten maar eerst kon Jorien met een ultieme spurt en later Kirsten met een goede reflex een nieuwe achterstand voorkomen, vooral de quickzilvere De Groote zorgde voor problemen.  Ook Gent moest nog één keer goed opletten toen Lissa na een goeie counter Steph kon bereiken maar die kraakte haar schot.Tweede helft


We zagen een eerste helft met een verschroeiend tempo en 2 ploegen die er vol voor gingen en de tweede helft zou niets anders zijn.  Gent was technisch sterker maar de uitbraken van MTH waren gevaarlijker.  Steph en Lenny kregen kansens maar Bastiaen keepte goed.


Dat deed ook Kirsten goed op een inzet van Buyle,   Poppe zag dan weer een schot net over zoeven na een goeie actie.  De wedstrijd verloor wat tempo en net op dat moment werd het 1-2.  De Groote rolde de groen-witte defensie op en stifte de bal over Kirsten,  de bal ging tegen de paal maar de toegesnelde Lissa kreeg de bal ongelukkig op haar voet en de bal ging in eigen doel.


Maria-ter-Heide moest diep in de reserves maar kon de wedstrijd toch nog keren.  Thalia stak een bal in de rug van de defensie en Lenny en Inya waren attent genoeg om de bal te laten lopen voor de oprukkende Thaïs die miste niet oog in oog met Bastiaen.


Commentaar:


We speelden vandaag tegen de meest talentrijke ploeg waartegen we al moesten spelen dit seizoen.  Een punt is dan ook sowieso een goede uitslag maar 3 punten hadden zeker gekund.


Onze immens zware start van de competitie gaat echter voort.  Komend weekend trekken we naar Zwevezele, na deze wedstrijd zullen we in de 6 eerste matchen tegen alle ploegen uit de top 4 hebben gespeeld.


Iedereen dus nog eens een tandje bij!


succes!verslag: RAWedstrijd gegevens


'6       0-1    Jorien Dictus (OG)

'33     1-1     Lissa Boeren

'64     1-2     Lissa Boeren (OG)

'73     2-2     Thaïs Oosters