K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Maria-ter-Heide A   1-2  DVK Egem


 Wedstrijdfiche       Foto's

16-09-2017


Maria-ter-Heide verliest opnieuw topper met het kleinste verschil


Na de verrassende winst in de beker  tegen Melsele was het nu weer de focus op de competitie.  Met Egem kregen we voor de tweede speeldag op rij een titelfavoriet voor de kiezen.  In Club Brugge werd nipt verloren en we wilden absoluut beter doen tegen deze andere West-Vlaamse Topclub.


Fred moest weer puzzelen, Thalia was onbeschikbaar en ook Mariska viel ziek uit.  Achterin recupereerden we wel Liese in de basis. 


We wisten wel dat we voor een lastige opdracht stonden de verslagen die we doorkregen nwaren allemaal lovend over Egem, aan het veld ging het in ieder geval niet liggen, dat lag er prima bij!


Onze vaste verslaggever werd trouwens vakkundig vervangen door de bankzitters!Eerste helft


De eerste helft verloopt fel maar zonder veel kansen.  We noteren wel een schot van Egem op de paal en knal van Lissa die voorlangs gaat .  Verder zijn het vooral mogelijkheden op stilstaande fases . 


Zo besluiten Thaïs en Lissa over. Ook Lenny kon wat later niet bij de rebound na een schot van Karen.   Ook Egem zorgde voor dreiging  maar alle kansne uit de eerste helft troffen geen doel of werden onschadelijk gemaakt door onze defensie of Kirsten.


Tweede helft


In de tweede helft had Egem meer de bal en drukte het de thuisploeg weg toch was het wachten tot voorbij het uur voor de eerste grote kans.  Die ging jammer genoeg wel binnen.  Een hoekschop werd goed weggebokst door Kirsten maar de rebound werd in 2 tijden binnen getrapt door Laridon.  Die Laridon was trouwens veruit de gevaarlijkste speelster bij de bezoekers.


Maria-ter-Heide kon niet meteen reagereen en Kirsten moest een paar keer gevat reageren.  Toch was de beste kans voor ons.  Lissa brak door vanop de middenlijn maar moest oog in oog met de keeper te ver uitwijken.  Egem hield ondertussen wel meest de bal en zorgde het meest voor dreiging.  De 0-2 kwam er dan ook niet onverdiend.   Met een harde knal zorgde Laridon voor de 0-2.


Maria-ter-Heide probeerde nu nog de forcing op te voeren en de goed ingevallen Floo en Esther zorgden mee voor gevaar. Toch gingen de meeste halve kansen verloren.  Totdat Floo zich knap vrij kapte en Steph bediende die kopte goed binnen.

Verder kwamen we echter niet.


Commentaar:


Op de overwinning van Egem viel op zich weinig af te dingen.  Maar wat als we volledig waren...  We mogen de 3 op 9 niet dramatiseren we speelden allicht al tegen de twee beste ploegen van de reeks.


Wel staat vast dat tegen Sottegem moet worden gewonnen!


Nu eerste en weekje rust!succes!
verslag: de bankWedstrijd gegevens


'60      0-1    Charlotte Laridon

'72      0-2     Charlotte Laridon

'89      1-2     Stephanie Ehlen