K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

MTH A - Sinaai Girls  1-0

Wedstrijdfiche

17-03-2018


Teamprestatie levert 3 knappe punten op!

 


In  een ijzige wind en op een veld waar opnieuw sneeuw geruimd moest worden troffen we Sinaai. Een stevige middenmotor in de reeks en moeilijk te bekampen. In Sinaai werd 2-1 verloren.


Bij Maria-ter-Heide kwam Jorien weer in de ploeg en ook Mariska stond aan de aftrap. Beide ploegen hielden op het moeilijk te bespelen veld elkaar in evenwicht. De achterlijn hield de bezoekende aanvaller goed af en Kirsten moest slechts af en toe ingrijpen.

Aanvallend kwamen we er wel af en toe uit. Lenny bracht na een goeie actie de bal goed voor maar er kon niemand goed bij en na een hoekschop kon Liese helemaal vrijstaand de bal niet onder de lat koppen. Afstandschoten van Mariska en Thaïs brachten Lissens niet in de problemen en Lenny werd alleen op weg naar doel afgefloten.

Vlak voor rust opschudding toen Kirsten met het hoofd tegen de paal terecht kwam na een redding. Veerle werd uit het het trainingspak gehaald, Kirsten kon na verzorging wel voort.

Na de rust begon Sinaai het beste de doorgeschoven Hendrix zorgde voor onrust en Kirsten moest meer aan de bak. Tijd om in te grijpen en Pater kwam in de ploeg, zo kwam Lenny centraal en die maakte er bij de eerste aanval 1-0 van met rechts op aangeven van Mariska! Knappe goal.

Nu moest Sinaai komen en zo kwam er ruimte Pater 2x en Lissa misten alleen voor Lissens en een goeie voorzet van Pater werd hard door Lissa op slof genomen maar de bal vloog nipt over. Kansen van Lenny en Mariska gingen ook net niet binnen.

Ook Sinaai kreeg nog mogelijkheden, de 1-1 werd afgekeurd voor een fout op Kirsten en ook zij werden afgefloten voor vermeend buitenspel. Sinaai voelde zich dan ook benadeeld.


De 1-0 bleef staan en de belangrijke 3 punten zijn binnen. We komen opnieuw de top 5 binnen!


Komend weekend trekken we naar Cercle Brugge. Waar we dit seizoen onze zwaarste nederlaag tegen leden. Thuis werd het 1-4.


Dat zetten we volgende week recht!

 

Wedstrijd gegevens


doelpunten :  Lenny Oerlemans