K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Maria-ter-Heide A   4-0  Sottegem


 Wedstrijdfiche

10-02-2018


Matige pot voetbal maar wel 3 punten!

 


Op een behoorlijk zwaar veld mochten we Sottegem ontvangen, een ploeg waar we op verplaatsing met het kleinste verschil gingen winnen.


Sottegem is een grote en stugge ploeg die zelf weinig doelpunten maakt maar er ook niet erg veel slikt.


Bij Maria-ter-Heide ontbrak Lissa met een blessure, Floo en Cathy waren onbeschikbaar. Op de bank zagen we voor eerst sinds lang Emily en Mariska.

 


Beide ploegen wilde winnen en de wedstrijd begon evenwichtig. Herregodts zorgde voor een eerste schotje maar de bal vloog over. Wat later de eerste echte kans, en die was voor ons.


Een prima pas van Thaïs werd door Eva bijna in doel gewerkt maar de bal werd van de lijn gekeerd. Wat later zorgde Eva wel voor de 1-0. Caro veroverde de bal en Thalia opende op Eva die hard binnen schoot.


Wat later kon opnieuw Eva net niet bij een voorzet van Lenny.


Sottegem gaf zich niet zomaar gewonnen en dreigde met hoekschoppen maar nooit werd het echt gevaarlijk. Meer zelfs op een hoekschop van Lenny werkte de Sottegemse verdediging de bal in eigen doel, 2-0 op slag van rust.


 

Na de rust had MTH wel het meest de bal maar het spel was niet uitstekend. De ingevallen Mariska knalde hard naast. Ook Steph kon op aangeven van Mariska hard maar niet juist besluiten.


Achterin speelde Kirsten een erg goede wedstrijd en de defensie kwam nauwelijks in de problemen. Het was Thalia die er met een welgemikte vrije schop 3-0 van maakte! zie video...


Dat brak het verzet van Sottegem, Mariska en Lenny besloten beide nog in het zijnet en de 4-0 kwam er uiteindelijk toch door Thalia die een prima combinatie op aangeven van Mariska afrondde.


Maria-ter-Heide heeft zo 16 op 18 en rukt stillaan op in het linkerrijtje.Nu is er een weekje rust en dan wacht de trip naar het sterke AA Gent!


succes!


 

Wedstrijd gegevens


doelpunten :  Eva Wagemakers, Thalia de Roovere 2,  (OG)