K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A   4-0  Tongeren B


 Wedstrijdfiche       Foto's

19-08-2017


Maria-ter-Heide bekert voort na logische winst


Voor de fans van Maria-ter-Heide was het eindelijk zo ver!   Onze helden traden weer aan op heilige grasmat...  Die grasmat lag er zelfs piekfijn bij!  Bedankt aan iedereen die daar mee voor gezorgd heeft!


Onze fans moesten dus niet enkel wennen aan het goede gras maar ook aan de 6 nieuwe namen op het wedstrijdblad.  Kirsten, Karen en Thalia startten in de basis terwijl Lenny, Esther en Veerle op de bank zaten.


De tegenstrever kende we wel.  Tongeren B degradeerde vorig seizoen net niet uit onze reeks en eigenlijk moest er dus gewonnen worden.


We kende wel een zware voorbereiding met met slechts 1 overwinning, 1 gelijkspel en 3 nederlagen, toch werd er vorig weekend op de stage nog goed gewerkt en begonnen we met het nodig vertrouwen aan de wedstrijd.Eerste helft


Het eerste kwartier begon wat aftastend, het jonge Tongeren maakte met hun enthousiasme veel goed en het eerste kwartier gebeurde er dan ook weinig.  De eerste 2 kansen kwamen er dan ook na stilstaande fase.  Thaïs bediendeeerst Inya die net naast schoot en wat later schoot Thaïs een vrije trap in de handen van de keeper.  De derde vrije trap leverde wel wat op. 


Steph bracht de bal voor en Lissa bracht de bal met het hoofd weer voor doel.  Inya reageerde het snelst en tikte  binnen.  Tongeren moest nu terug en de controle was in handen van de thuisploeg die bij vlagen de snelheid van het goede gras uittestte...  Bij één van die uitbraken verscheen Eva alleen voor de keeper en die haalde onze diepste spits onderuit, penalty en zoals het reglement nu voorschrijft geen rode kaart.


Nieuwbakken kapitein Steph knalde de 11 meter eerst op Voyeux maar de rebound ging wel vlot binnen. 2-0 na 26 minuten.


Deze voorsprong naar de pauze brengen was verder de enige opdracht en dat deden we simpel de defensie werd slechts 1 keer ontwricht maar het bezoekende schot vloog over het doel van Kirsten.  Maria-ter-Heide liet mogelijkheden via Lissa, Eva en Inya nog onbenut maar de plaatsing voor de volgende ronde leek toch al bijna zeker bij de rust.


Tweede helft


Bij de rust geen wissels en dus veranderde ook het beeld niet.  Maria-ter-Heide liet de bal gaan en Tongeren moest steeds verder achteruit.  Toen ongeveer op het uur de wisselspeelsters in het veld kwamen lieten die meteen zien dat we over een ruime kern beschikken.  Lenny kon net niet bij een doorsteekpas van Esther en Mariska was een gesel voor de Tongerse achterlijn.


Lissa verscheen alleen voor doel maar schoot over op aangeven van Lenny.  De 3-0 kwam er ook na een combinatie tussen de invallers.  Mariska duwde de bal opzij naar Esther en die zag dat de keeper niet goed gepositioneerd stond en schoot de bal vanop 25 meter in doel.


Lissa en een mee oprukkende Thaïs  kwamen iets later niet tot scoren en ook Mariska mikte een stift over.  Wel zou de 4-0 van haar voet komen, een prima hoekschop van Lissa schoot door aan de tweede paal en Mariska duwde de bal knap over alles en iedereen in de verre hoek.


De kansen op 5-0 werden nog gemist en de enige mogelijkheid voor Tongeren bezorgde Kirsten nauwelijks werk.Commentaar:


We toonden dat we misschien wel verder staan dan we zelf dachten en wonnen vlot. In de volgende ronde wacht Svelta Melsele, ploeg van ex-coach Karim Didi en vorig jaar kampioen in de reeks waar we nu in uit komen. Niet simpel dus.


Maar eerst nu zaterdag Ruddervoorde!  De 3 punten moeten thuisblijven!succes!


raWedstrijd gegevens


'17       1-0    Inya Matthe

'26      2-0    Stephanie Ehlen (pen)

'63      3-0    Esther Naegels

'74      4-0    Mariska Hufkens

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1