K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

MTH A - Zulte Waregem B  2-1

   VIDEO    Wedstrijdfiche

14-04-2018


Maria-ter-Heide buigt achterstand om in spektakelwedstrijd.

 


Met de komst van Zulte-Waregem ontvingen we één van de betere gehelen van de reeks. In Zulte werd 1-2 gewonnen maar sindsdien had Essevee bijna niet meer verloren.

Bij MTH moest Kevin puzzelen, Liese en Hanne waren geschorst. Eva en Inya onbeschikbaar en Mariska geblesseerd.

 

Caro, Paterke en Sara kwam zo aan de aftrap. Het tempo zat er meteen goed in, beide ploegen lieten voetballen en er kwamen kansen bij de vleet. Thalia scoorde al bijna vanaf de aftrap, en ook Lenny scoorde niet in de openingsminuten.

Achterin moest Kirsten twee keer gevat uitkomen op de doorgebroken Vandenbroucke.

Beide doelvrouwen waren trouwens uitblinkers. Bij zulte hield Meerschaert kansen van Thalia, Lenny en opnieuw Thalia uit haar doel en Kirsten tikte een kopbal van kort bij knap over de dwarsligger.

Toch werd het, 1-0 Vandenbroucke kon ongehinderd binnen werken.

Nog voor rust kregen we kansen op de gelijkmaker maar de 0-1 bleef op het bord na een uiterst vermakelijke eerste helft.Na de rust plooide Waregem iets terug en waren de kansen minder talrijk. Meerschaert kon de vaak niet scherpe voorzetten gemakkelijk onschadelijk maken en de defensie hield de bezoekende spitsen nu beter in de tang.

Toch keerde het tij, een prima doorsteekpas van Thaïs kwam tot bij Thalia en Lenny schoot haar voorzet vanuit een schuine hoek hard binnen. 1-1.

Niet veel later werd na een goeie combinatie Floo onderuitgehaald. Lenny trapte de bal nog wel binnen maar de scheids had reeds gefloten. Thalia klaarde de klus vanop 20 meter. 2-1!

De wedstrijd werd bitsiger maar bleef boeien. Maria-ter-Heide verdedigde de voorsprong met hand en tand en won de strijd om de 4° plaats!

Iedereen een dikke proficiat, jullie knokte er voor als groep!


Volgende week trekken we naar Brakel, dat nog volop in strijd is voor het behoud!

Men weze gewaarschuwd!

 

Wedstrijd gegevens


doelpunten :  Lenny Oerlemans, Thalia De Roovere