K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Sottegem   0-1  Maria-ter-Heide A


 Wedstrijdfiche

30-09-2017


Maria-ter-Heide wint nipt maar verdiend in Zottegem


Na de recente 0 op 6 in de competitie moest er absoluut nog eens gewonnen worden.  De opdracht was dus op papier simpel, winnen tegen nieuwkomer Sottegem.  Fred kon opnieuw rekenen op Thalia die terug centraal kwam.  Achterin bleef alles ongewijzigd, op de bank zagen we Esther, Karen en onze Nederlandse youngsters Veerle en Nyah.


Na een stevige stortbui kwamen we aan bij het mooie stadionnetje in Zottegem,  leuke tribune, piste rond het veld, ruime kleedkamers maar wel werden we door locale mensen gewaarschuwd voor de staat van het veld.   Dat bleek jammer genoeg niet zonder reden.  Tijdens opwarming viel de keeper van de thuisploeg zelfs uit.


Over de tegenstrever wisten we weinig, enkel  dat ze vlot kampioen speelde in Oost-Vlaanderen, er was dus van onderschatting geen sprakeEerste helft


De wedstrijd begon met balbezit voor de bezoekers, Sottegem plooide terug en al snel kregen we kansen.  Steph kon de keeper passeren maar stond te schuin voor het lege doel en trapte over en wat later kon ze niet genoeg kracht zetten op een afvallende bal. 


De toon was gezet, Maria-ter-Heide was sterker op alle fronten en de thuisploeg beperkte zich tot lange ballen.  1 keer viel zo'n bal bijna goed maar Jorien stak er nog net een voet tussen.


Aan de overkant dreigende we met een snelle uitbraak van Lissa maar die besloot op de keeper.  Iets over het kwartier werd het dan toch 0-1 Thaïs schoot een bal vanop de zijlijn over de keeper in doel.  Maria-ter-Heide had nu helemaal de match in handen maar vergaten de scoren uit te diepen.  Lenny, Thalia en Lissa scoorden niet en ook late vrije trap van Thaïs ging net niet binnen.


Tweede helft


Tijdens de rust geen wissels, we wisten dat deze ploeg binnen onze mogelijkheden lag en we gingen dus op zoek naar een ruimere voorsprong.


Toch liep het nu iets midner vlot.  De thuisploeg speelde agressiever en met meer druk vooruit en dat maakte het ons niet gemakkelijker, echte kansen kregen ze echter niet...


Die kansen waren er wel voor Maria-ter-Heide.  Lenny werd het straatje ingestuurd door Thaïs maar schoot voorlangs en wat later miste ook Lissa een kans.  Ook de ingevallen Esther kon 2 keer niet besluiten.   Ondertussen putte de thuisploeg moed uit de 0-1 stand en ook de scheidsrechter hielp een handje, we zouden uiteindelijk 4 gele kaarten slikken.


Toch zat een gelijkspel er nooit in.  Lenny kreeg nog 2 keer de kans op 0-2 maar het bleef jammer genoeg (te) spannend tot op het einde.


Commentaar:


We keerden terug met de beoogde 3 punten maar konden niet echt spreken van een glansprestatie, maar de punten tellen!


Volgende zaterdag trekken we voor de Beker weer deze richting uit, nu naar het nabij gelegen Aalst om daar de locale eerste klasser partij te geven in de beker!proficiat en succes!
verslag: RAWedstrijd gegevens


'17      0-1    Thaïs Oosters