K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Zwevezele   2-0  Maria-ter-Heide A
21-10-2017


Maria-ter-Heide verliest tegen de elementen in Zwevezele


We trokken richting het centrum van West-Vlaanderen waar we de lokale topploeg uit Zwevezele moesten partij geven.  2 seizoenen geleden waren beide wedstrijden tegen dit team erg geladen en dit seizoen zou het niet anders zijn.


Dat begon al met de voorbereiding. Maria-ter-Heide moest puzzelen, Lissa, Eva en Floo waren niet beschikbaar.  Ook Ellen kon niet mee afzakken.  Zo zagen we Cathy voor het eerst aan de aftrap en op de bank zaten Sara, Pater en Nyah die hun minuten normaal in de B-ploeg maken.


We wisten dat we voor een moeilijke klus stonden maar wilden wel voeling houden met de bovenste helft.  Punten waren dus zeker wel gewenst.


Toch was er al van bij het begin een probleem, de aangeduide scheidsrechter kwam niet opdagen en dus stelde Rian voor om de wedstrijd te fluiten.  Dit was uiteraard niet naar de zin van de thuisploeg en werd er naarstig gezocht naar een oplossing.  Om 15u21 werd die uiteindelijk gevonden in de vorm van een supporter met een scheidsrechterskaart.Eerste helft


We begonnen dan ook niet meteen "fris" aan de wedstrijd,   en al snel werd duidelijk dat het een moeilijke klus ging worden, de wind blies hard en het veld was niet goed... 


Karen moest al snel een gemaakte goal wegtackelen en de scheids zag redelijk wat Zwevezeelse fouten en buitenspelfases door de vingers.


Maria-ter-Heide zelf kreeg ook nauwelijks iets bijeen gevoetbald, maar hield de thuisploeg al bij al simpel af.  Tot de scheids plots een overtreding zag op de rand van de 16.  Een matige uittrap van Kirsten bleef hangen maar het gevaar  werd weggewerkt door Jorien.  Toch mocht Vandekerckhove aanleggen vanop 20 meter en die schoot de bal knap binnen.


Maria-ter-Heide liet z'n tanden zien en wilde wel maar kreeg nauwelijks iets bijeen gevoetbald.  Toen op een paar minuten tijd dan ook nog wat lichte gele kaarten en een duidelijke  buitspelgoal ons deel werden wisten we dat het moeilijk zou worden.


Thaïs trapte een vrije trap over en ook Steph kreeg een halve kans. De 2-0 ruststand leek toen al vrijwel onoverbrugbaar.Tweede helft


Na de rust voetbalden we hoger en met meer druk vooruit maar de eerst kans was voor nr.9 van Zwevele (niet terug te vinden op het wedstrijdblad) ze trof gelukkig de lat.


Bij Maria-ter-Heide kwam het weinige gevaar vooral over links.  Thalia, Thaïs en Lenny deden nalles wat er in hun mogelijkheden lag maar echte kansen kwamen er niet.


Achterin hielden Jorien en Liese de boel goed gesloten en op het einde begon de scheids zelfs buitenspelfases van de thuisploeg af te fluiten.  Enkel De Bart kwam nog oog in oog met Kirsten maar scoorde niet.


Maria-ter-Heide kreeg nog de laatse mogelijkheden via wat hoekschoppen maar scoorde niet en droop af met een 2-0 nederlaag.

 

Commentaar:


Na de wedstrijd slaagden men er niet in om een digitaal wedstrijdblad in te vullen (ondanks aangeboden hulp) en dus moeten we u de wedstrijdfiche schuldig blijven.


De derde nederlaag van het seizoen kwam hard aan maar dit keer konden we er echt niets aan doen, de tegenstrever was niet beter maar we konden niet op tegen de omstandigheden.


Volgende week moet er gewonnen worden!


succes!


verslag: RAWedstrijd gegevens


'18      1-0    Céline Vandenkerckhove

'33      2-0    Jolien Vandeputte