K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

AA Gent  1-2  Maria-ter-Heide A


Wedstrijdfiche     Foto's  

03-10-2015


Maria-ter-Heide toont karakter en wint knap!


Na het gelijkspel tegen Knokke moesten we vandaag alweer serieus aan de bak. Als co-leider trokken we naar AA Gent dat op de 3e plaats stond, de Buffalo's konden slechts 1 keer niet winnen en dat was tegen de andere leider Zwevezele. 


Op eigen veld kregen ze bovendien nog geen goal tegen.  Dat eigen veld was trouwens een "spiksplinternieuw" complex in Wondelgem met uitstekend kunstgras, knappe kleedkamers en een chique tribune en kantine. Een echt uithangbord voor het vrouwenvoetbal!


Tom zag Kirsten en Charlotte terugkeren en Caroline werd na haar goeie invalbeurt van vorig weekend beloond met een basisstek.


Op de bank zagen we Cathy, Van Goethem en Oris.


Voor Charlotte, Lauren en Oris was het trouwens een weerzien met een paar trainingsmaats.  Ze studeren en trainen immers in Gent.Eerste helft


Om te wennen aan het kunstgras werd er voor de vrijdag training uitgeweken naar Driehoek, en dat wierp zijn vruchten af.  Maria-ter-Heide zat meteen goed in de wedstrijd.


De organisatie stond op punt en na een kwartier kwamen de eerste kansen om het hoekje kijken. Caroline zette Charlotte richting doel maar die schoothard naast.  Niet veel later glipte Mariska door de Buffalo verdediging, doelvrouw Bocksoen legde onze kapitein neer in de baklijn maar de bal ging niet op de stip.  Integendeel vrije trap tegen en geel voor Mariska.


Van dan af was het duidelijk dat scheidsrechter Van der Jeugd ons niet zou helpen vandaag, steeds werden kleine foutjes in het voordeel van de Buffalo's gefloten.  Maria-ter-Heide liet zich echter niet kennen en ging er vol tegen aan.  Na een goeie actie van Kirsten schoot Steph op doel maar de bal ging net naast.


Voor Gent kwam de dreiging uit de tweede lijn maar Lauren kwam niet echt in de problemen. De bezoekers kregen nog voor rust 2 grote mogelijkheden om op voorsprong te komen.  Kirsten bracht de bal tot bij Mariska maar die geraakte niet voorbij Bocksoen.  Wat later miste ook Charlotte oog in oog met het Gentse sluitstuk.


Maria-ter-Heide speelde een prima eerste helft maar de stand was dus nog 0-0.Tweede helft


Kirsten vroeg tijdens de rust voor een wissel en Cathy kwam in de ploeg. Het spelbeeld veranderde evenwel niet beide ploegen speelden verzorgd voetbal en de bezoekers hadden de beste mogelijkheden.


Charlotte schoot richting kruising maar Bocksoen stopte haar inzet.  De wedstrijd werd ondertussen feller en Gent kwam ook opzetten, maar de defensie en Lauren stonden pal. 


Halverwege de 2e helft kwam Gent plots op voorsprong, Denisse kreeg de bal duidelijk in buitenspel positie maar mocht toch verder spelen.  Lauren had eerst nog een wereldsafe in huis maar in de rebound schoot Denisse wel hard binnen.  1-0 en groot protest van de Groen-Witten, Lauren kreeg in het protest geel.


Waar iedereen dacht de match nu beslist was was dat buiten Maria-ter-Heide gerekend,  de ploeg plooide zich dubbel en ging op zoek naar gerechtigheid.  De druk werd opgevoerd en Charlotte miste nipt de 1-1.  Verder werden Mariska en Van Goethem vaak afgefloten voor buitenspel.  Toch werd het redelijk snel gelijk.  Na een reeks scherpe hoekschoppen duwde Meulewaeter de bal in eigen doel.


Er werd nog een tandje bij gestoken maar toch moest ook Lauren nog één keer echt aan de bak, ze haalde een bal erg knap uit de hoek.  Bij Maria-ter-Heide liep het krachten arsenaal bijna leeg maar de kansen bleven wel komen, Cathy en Mariska schoten te zwak en Charlotte trof de paal. 


De verlossing was echter toch nabij met nog een minuut te spelen stiftte Mariska de bal erg knap in doel!  1-2, Euforie en de buit was binnen!


Daar konden ook de 8 minuten extra tijd niets aan veranderen. Commentaar:


Twee goede ploegen gaven de supporters een knappe strijd en Maria-ter-Heide won verdiend, we durven zeggen dat de score eigenlijk hoger had moeten oplopen.


We wonnen op wilskracht en karakter en toonden dat we een moeilijk te ontwrichten ploeg zijn.  We wonnen na de match in Mechelen nu ook op het veld van die andere grote ploeg. 


Een heerlijke prestatie van heel de groep!


Proficiat!raWedstrijd gegevens


1-0   '68 Lana Denisse

1-1   '75 Florien Meulewaeter (OG)

1-2   '89 Mariska Hufkens

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1