K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

DVK Egem  3-0  Maria-ter-Heide


Foto's  

23-08-2015


Hattrick Laridon nekt dapper Maria-ter-Heide


Vorig seizoen kende onze A's een memorabele bekercampagne die strandde in ronde 4 tegen de latere kampioen van eerste nationale, Eva's Tienen.  We schakelden toen oa. tweede klasser Wolfsdonk uit, maar dit seizoen zou zo'n scenario lastiger worden. 


In de tweede ronde stond dit jaar de verplaatsing naar Egem op het programma, een topploeg uit 2° nationale.  Een ploeg die ook al jaren meedraait op het nationale niveau, een serieuze test dus.


Bij Maria-ter-Heide was Babs licht gekwetst en Caroline afwezig.  Cathy deed ritme op bij de B-ploeg (5 goals).  Verder de vertrouwde gezichten met nieuwkomers Aafke, Thaïs en Steph in de basis.


Eerste helft


Maria-ter-Heide begon fel en probeerde Egem onder druk te zetten. De 2° klasser kreeg niet meteen een voet aan de grond en de eerste bal tussen de palen was voor de Groen-Witte bezoekers.  Na een hoekschop kon Mariska doelvrouw Bintein net niet verrassen.

De wedstrijd was goed in evenwicht maar bij de thuisploeg ging de bal iets beter rond.  Een eerste echte mogelijkheid voor de thuisploeg was meteen Bingo.  Charlotte Laridon, vorig jaar nog bij Club Brugge,  werd uit het oog verloren en mocht vanop de 16 hard binnen schieten.


Maria-ter-Heide leek even aangeslagen en kroop wat terug, gelukkig konden we met hard werken toch de wedstrijd weer  in evenwicht trekken, echte kansen kregen we echter niet.


Staphanie, Mariska en Charlotte konden net niet afdrukken en aan beide kanten werd een handsbal in de 16 niet gefloten.Tweede helft


Bij de rust kwam Kirsten in de plaats van Van Goethem en Maria-ter-Heide wilde de scheve situatie rechtzetten.

De tweede helft begon alvast opener dan de eerste helft.  Beide ploegen kwamen goed weg toen een scrimmidge niet in doel belandde, voor ons waren de schietkansen voor Charlotte en Thaïs.

Maria-ter-Heide kreeg wat later ook een hoekschop niet goed weg en kreeg het wat moeilijker, het krachtige Egem voetbalde niet per se beter maar was duidelijk gewoon aan hoger tempo.  Maria-ter-Heide had vaak te weinig tijd en was daardoor iets te slordig om de Geel-Zwarten uit verband te spelen.  De thuisdefensie gaf een erg solide indruk.

Toen opnieuw Laridon werd vrijgespeeld nette ze haar 2e doelpunt en zag het er plots heel wat minder goed uit.  Toch kregen we net nu de beste kansen, Aafke zette Kirsten voordoel maar die schoot hard op Bintein. Wat schoot Charlotte hard inde korte hoek maar Bintein toonde zich een prima doelvrouw.

Ook Mariska kon een keer aanleggen maar haar schot ging nipt naast.


Egem werd ondanks die kansen niet verontrust en kwam nog één keer opzetten, een derde gelijkaardige situatie zorgde er voor dat Laridon haar 3e van de middag kon maken.


Maria-ter-Heide moest het hoofd buigen en droop af.


Commentaar:


Maria-ter-Heide liep de ziel uit het lijf en toonde veel inzet maar werd ook met de neus op de feiten gedrukt.  Dit soort ploegen is echt nog wel een trapje  te hoog gegrepen. Maar we zijn wel op goede weg!


Toch moeten we niet ontmoedigd zijn, ook nu probeerden we goed te voetballen en is er al een deel van het te verwachten leergeld betaald! 


Komende zaterdag begint het echte werk.


Met Ruddervoorde komt de nummer 8 van vorig seizoen over de vloer!


raWedstrijd gegevens


1-0     '20    Charlotte Laridon 

2-0    '67    Charlotte Laridon

3-0    '88    Charlotte Laridon
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1