K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Famkes Merkem B 0-2  Maria-ter-Heide A


Wedstrijdfiche     Foto's  

12-12-2015


Maria-ter-Heide moet zwoegen maar wint verdiend in de westhoek


Voor de laatste wedstrijd van 2015 moesten onze "nationals" de verste verplaatsing van het jaar maken.  Voor de trip naar Merkem werd een grote bus ingelegd, de verre rit bracht ons naar de Westhoek, een regio met een bewogen geschiedenis.  De restanten hiervan zijn nog steeds duidelijk aanwezig en indrukwekkend.


We speelden voor de 3e keer in ons bestaan tegen Merkem, vorig jaar klopten we ze in de eerste ronde van de Beker van België, maar op eigen veld hebben ze ondanks hun 6 punten toch een sterke reputatie.  Bovendien stond de herfsttitel  op het spel in het kunstlicht in Merkem, we moesten dus vol aan de bak.


Hanne was geschorst, Kirsten nog aan het revalideren en we zagen voor het eerst Stephanie de Pater op het wedstrijdblad van een competitiewedstrijd in nationale. Eerste helft


Maria-ter-Heide kwam traag op gang het zware veld en de matige verlichting hielpen ons niet bovendien kroop Merkem vanaf minuut 1 voor het eigen doel en daar zou het bijna nooit weg komen.


Een eerste kansje kwam er na een prima actie van Charlotte, Babs kon echter niet scoren aan de tweede paal.

Wat later probeerde Aaf het vanop afstand maar haar schot miste kracht.  Net als dat van Caro die een na een goeie combinatie niet meer vol kon schieten.


Toch hield Merkem de bal al bij al gemakkelijk weg van het eigen doel en het ontbrak Maria-ter-Heide aan frisheid en creativiteit om de thuisploeg te ontwrichten. 


De stadionklok stond al op 35 minuten toen Mariska voor het eerst echt werd afgezonderd voor doel.  Haar harde knal wer echter knap gestopt door Winne.  Wat later kregen ook Babs en Steph goede kansen maar scoren deden we niet in de eerste helft.Tweede helft


Tijdens de rust geen wissels, we wisten wel dat het beter moest...


En dat werd het ook, Maria-ter-Heide voetbalde vanaf de eerste minuten iets meer op tempo en Merkem kroop nog meer achteruit, al was de eerste kans wel voor de thuisploeg.


Bij een zeldzame uitbraak liet Heyte dé kans op een plaatselijke voorsprong en een groot probleem voor MTH liggen.  Want Maria-ter-Heide stapelde ondertussen de kansen op maar scoren lukte niet, ook als er enkel nog een verdediger op de lijn lag kregen we de bal niet binnen...


Tot net over het uur de verlossing kwam.  Na een goeie actie van Thaïs viel haar voorzet op de lat, de rebound van Charlotte werd van de lijn gehaald maar de daar opvolgende rebound werd door Mariska staal hard binnen geschoten.. 0-1 en verlossing op de bank.


Al bleef het moeizaam gaan, Mariska (2) en Steph misten elks nog een mooie kansen het was de ingevallen Cathy die de wedstrijd besliste.  Na een goeie actie van Mariska bediende Thaïs onze nummer 20 die rustig binnen tikte.


Verder bleef het spel slordig en werden de kansen niet afgemaakt.  Ook Lauren moest zich nog een paar keer tonen.  Dat deed ook Paterke die bij haar korte invalbeurt Mariska 2 keer opweg naar doel zette, maar zonder vervolg.


Toen de uitstekend leidende Robin Degrande de wedstrijd affloot was de vreugde na deze mindere match dan ook groot!


Commentaar:


We sloten een top jaar af met een moeizame maar verdiende zege.  We werden in 2015 provinciaalkampioen en bekerwinnaar en mogen ons als nieuwkomer in nationale  Herfstkampioen noemen.


Een erg knap resultaat van heel de groep, speelsters en begeleider,  maar het was al een tijdje te merken dat het vet wat van de soep was.  Goed recupereren is nu de boodschap en in 2016 knallen we er terug tegenaan.


Proficiat!


raWedstrijd gegevens


'62     0-1    Mariska Hufkens

'71      0-2    Cathy de Bel
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1