K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

FC Turnhout A   4-3  Maria-ter-Heide A


Wedstrijdfiche     Foto's  

14-11-2015


Moeilijke wedstrijd beslist in tweede helft.


Na 9 opeenvolgende wedstrijden zonder verlies maakten we de korte verplaatsing naar Turnhout waar we die reeks wilden verlengen met een 10de stuk.  We wisten dat webij winst sowieso een goede zaak gingen doen aangezien in Wondelgem de topper AA Gent - KV Mechelen op het programma stond.


Turnhout viel echter niet te onderschatten.  Ze hielden Mechelen op een gelijkspel en zijn bij de best scorende ploegen op de reeks.  Langs de andere kant krijgen ze wel veel goals tegen.


Bij Maria-ter-Heide ontbraken Britt en Kirsten met een blessure. Ook Thaïs kon pas op het laatste moment toch aantreden.  Op de bank dus maar 2 speelsters.  Oris en Cathy.


We wilden op het kleine veld fel starten en de match in handen nemen.


Eerste helft


Maria-ter-Heide had in de eerste periode het meest de bal liet die soms goed gaan. Na een eerste goeie aanval schoot Charlotte op de keeper, wat later wel bingo. Mariska bediende Van Goethem en die bleef rustig voor doel. 0-1.


Maria-ter-Heide leek z'n draai te vinden maar toch kwam Turnhout snel langs zij.  De eerste diepe bal richting Stephanie Van Gils en de plaatselijke kapitein werkte goed af.


Toch leek Maria-ter-Heide niet aangeslagen, Aafke van erg ver en Charlotte hard troffen geen doel.  Ook Mariska vond de keeper op haar weg na een prima combinatie. Maria-ter-Heide drukte Turnhout achteruit maar miste de kansen ook Babs en Steph schoten niet zuiver genoeg.


Toch bleef het opletten, Lenaerts profiteerde bijna van een misverstand achterin en een handsbal van Aafke werd gelukkig niet bestraft.  De verdiende 1-2 kwam er wel na een half uur.  Een goede scherpe hoekschop van Thaïs werd in eigen doel gewerkt door Grielen.


Maria-ter-Heide controleerde verder tot aan de rust.Tweede helft


We leken de wedstrijd onder controle te hebben maar het was wel "slechts" 1-2.  Turnhout kwam bovendien erg gretig uit de kleedkamer, Lauren keepte eerste goed en Grielen miste van kort bij na een hoekschop.


Toch kwamen we er af en toe scherp uit.  Zo werd een strafschop fout op de doorgebroken Charlotte niet bestraft. ( hierin stond het dan 1-1)  Stephanie schoot hard maar net niet goed genoeg.


De 2-2 bleef niet uit, een bedrijvige Lenaerts gaf de bal prima voor en Larissa Van Gils kopte knap binnen. Een dikke 5 minuten later kon Lenaerts zelf te gemakkelijk afwerken aan de tweede paal en moesten we achtervolgen.


De ingevallen Cathy had een paar goede acties maar het spel bleef te slordig en en te rommelig.  Goede wil was er wel maar het leek niet te lukken.  Zeker toen een kwartier voor tijd de 4-2 viel via Larissa Van Gils .  Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld.  Maris zag een goal afgekeurd, Cathy een bal van de lijn gekeerd...


Babs lukte na goed doorzettenn wel nog de 4-3 en een bal van Thaïs viel nog op de lat.


Een gelijkmaker leek nog even in de lucht te hangen maar bleef uit.


Commentaar:


Net als vorig jaar verloren we in Turnhout, net als toen  won Turnhout zeker niet onverdiend maar moet Maria-ter-Heide vooral naar zich zelf kijken.


Uiteraard is er geen drama gebeurd, we staan nog steeds mee op kop. Bovendien kunnen we nu in Gooik starten aan een nieuwe reeks!


Succes!


raWedstrijd gegevens


'6     0-1    Sarah Van Goethem

'10    1-1    Stephanie Van Gils

'31    1-2    Silke Grielen (OG)

'58  2-2    Larissa Van Gils

'65  3-2    Lara Lenaerts

'75  4-2     Larissa Van Gils

'83  4-3    Babs Franken  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1