K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

KSK Beveren   1-0  Maria-ter-Heide A


Wedstrijdfiche    Foto's    Foto's Beveren

19-03-2016


Titel lijkt ver weg...


Na de sensationele, maar zure nederlaag tegen Zwevezele was het afwachten hoe onze helden zich zouden herpakken.  Er was op zich niets gebeurd gewoon winnen in Beveren en we hielden alles in eigen handen. Makkelijker gezegd dan gedaan, Zwevezele speelde er nog niet zo lang geleden immers 5-5 gelijk.


Maria-ter-Heide was dus gewaarschuwd en lapte de gekwetsten op en iedereen wist waar we aan toe waren, winnen was de enige optie.   Babs kwam in de basis en en Caro verving Hanne centraal.


In Beveren wachtte een gemotiveerde ploeg die nog vol in strijd is voor het behoud en een erg slecht veld...
Eerste helft


De eerste helft was er één zonder veel tempo, Beveren deed weinig en  Maria-ter-Heide kreeg nauwelijks een echte kans bijeen gevoetbald. 


Slordig spel zorgde er voor dan enkel wat afstandsschoten van Mariska en Cathy richting het Beverse doel vlogen.   Achterin stonden we wel goed, de waaslanders schoten nooit op doel.


Het was pas na het half uur dat de eerste echte kansen kwamen, Mariska bediende Steph maar haar schot werd gekeerd door doelvrouw de Meulder.  Wat later ging de locale goalie goed plat op een schot van Mariska en ook de daarop volgende hoekschop leverde geen goal op.  Mariska kopte nochthans goed maar De Meulder keepte goed.


Tweede helft


Na de rust lukte Maria-ter-Heide er in om het tempo op te drijven en Cathy kwam al snel dicht bij de 0-1.  Maar net als een kans van Mariska ging die poging er niet in.


Dat gebeurde wel met een ver schot van thuisspeelster Van Dessel.  Vanop zo'n 35 meter viel een schot van  de invaller, en  de enige poging van de thuisploeg, pardoes in doel. Toch gaven we ons niet gewonnen. Beveren kroop massaal terug en Floo, Kirsten en Mariska vonden geen opening in de geel blauwe muur.


Maria-ter-Heide leek verslagen en een tempoversnelling leek er niet in te zitten, ook de laatste pogingen van Thaïs en Aafke troffen geen doel.   


Voor de eerste keer dit seizoen kwamen we niet tot scoren en moesten we een 3e nederlaag slikken.


Commentaar:


Uiteraard rekende niemand ons voor het seizoen tot titelkandidaat, ook wij zelf niet,  maar als het allemaal zo dichtbij komt is het zuur om de kansen zo te zien verkleinen.


Weg is de kans uiteraard nog niet.  Als we nog 4 keer winnen zijn sowieso minstens 2e en dat is al een prestatie van formaat als nieuwkomer in de reeks.


Een weekje rust is de speelsters hun deel en we hopen dat de batterijen tegen Turnhout weer opgeladen zijn.


Succes!


raWedstrijd gegevens


'53    1-0   Kirsten Van Dessel  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1