K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

KV Mechelen A  1-2  Maria-ter-Heide A


Wedstrijdfiche     Foto's  

05-09-2015


Maria-ter-Heide blinkt uit in Mechelen!


Maria-ter-Heide mocht na een geslaagd debuut meteen de favoriet van dit seizoen partij geven.  KV Mechelen werd vorig jaar tweede en verloor dat seizoen thuis geen enkele wedstrijd.  Een serieuze test dus voor onze nieuwbakken "nationalers".


Toch voelden we ons niet kansloos, KV ging vorig weekend onverwachts in de fout bij Turnhout en de druk lag dus helemaal bij de Geel-Roden.


Tom koos voor een lichte wijziging in de basis 11. Cathy kwam er bij en Van Goethem zakte naar de bank.  Op die bank zagen we na de wedstrijd met de B-ploeg geen Oris meer, een hoofdwonde hield haar uit de selectie.  Jorinde werd zo  als 15e opgetrommeld.


KV werd vooraf gescout en opties werden afgetoetst we wisten dat er altijd mogelijkheden zijn.


Eerste helft


Omdat Mechelen ons zeker ook niet onderschatte begon de wedstrijd aftastend. Een ver schot van Mariska en een roller van Oerlemans zorgden niet voor dreiging.  Aafke deed dat wel op hoekschop maar kopte naast.


Toch kreeg KV als snel de voor hen verhoopte voorsprong, Baetens kreeg te veel ruimte en knalde simpel in de rechter hoek. 1-0 en Mechelen leek de match naar z'n hand te zetten. Nog geen minuut later kwamen we goed weg bij een hoekschop en een voorzet van De Wilde waaide nipt voorbij.


Toch herstelde "Polygoon" zich wonderwel. Mariska haalde de hamer boven maar Haeck keepte goed. Toch moest de Ex-Bene-League keepster zich wat later gewonnen geven.   Een verre vrije schop van Aafke kwam perfect voor de "slof" van Kirsten.  Die schudde  in de vlucht een pegel uit haar benen en de bal vloog onhoudbaar in de winkelhaak.   1-1 en Maria-Ter-Heide herwon moed!


Toch bleven de beste kansen voor de Geel-Roden.  Britt blokte eerst Oerlemans goed af maar moest wat later noodgedwongen wel  geel pakken.  Op het einde van de eerste helft was er nog een gezamelijk blok nodig van Britt en Lauren om Vos van een Mechelse voorsprong te houden.


Tweede helft


Bij de rust werd vooral gepuft, maar de 1-1 stand bood zeker opties....

Geen wissels en er vol tegenaan.


De eerste kans kwam er echter al snel voor de thuisploeg, De Wilde knalde na een onoplettendheid in het zijnet.


Toch was de match nu veel evenwichter, Maria-ter-Heide kon vaker tegenprikken en Mechelen begon te twijfelen.  Steph schoot in de handen van Haeck en wat later kende Lauren moeite met een vrije trap van Vos.


Beide ploegen werden moe en de ruimtes bijgevolg groter, de eerste echte opening kwam er voor de Groen-Witten.  Mariska werd afgezonderd voor Haeck maar die stopte haar inzet, Anke was echter lucide genoeg om de rebound terug te leggen op Charlotte en die duwde de bal niet hard maar precies in de onderhoek!   1-2 en Euforie bij de bezoekers.


KV moest nu wel alles naar voor gooien en op de counter kregen we nog 3 opgelgde kansen.  Mariska trof de keeper en een bal van Charlotte werd nog vlak voor de lijn gekeerd. Anke kreeg op voorzet van Van Goethem net niet genoeg vaart achter haar kopbal om Haeck te verslaan.


Toch was de beste kans nog voor Mechelen, Heyligen trapte vanop de 5 meter de bal nipt over het lege doel.


Commentaar:


Maria-ter-Heide startte de competitie met 6 op 6 en klopte vandaag de titelfavoriet op eigen veld.


Een prestatie om trots op te zijn, maar zoals de coach zei: "Voetjes op de grond". 


Woensdag volle bak op training en zaterdag op zoek naar punten tegen Lentezon!


Proficiat en veel succes!raWedstrijd gegevens


1-0    '7       Laura Baetens

1-1     '20   Kirsten Fierens

1-2    '78     Charlotte Van Wynsberghe
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1