K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Lentezon Beerse  0-4  Maria-ter-Heide A


Wedstrijdfiche     Foto's  

23-01-2016


Geen glans maar wel 3 gouden punten.


Na de topper tegen KV Mechelen trokken we met vertrouwen richting Beerse. Het locale Lentezon staat welliswaar onderin de rangschikking maar is op eigen veld altijd sterker.  Bovendien hebben Rian en Aafke er een verleden en konden we ons dus aan een gemotiveerde tegenstrever verwachten.


We wisten ook dat de tweede, Zwevezele naar Gent moest, aartsmoeilijk en dus zouden 3 punten van ons wel eens erg veel waarde kunnen hebben.


Bij Maria-ter-Heide was het wat puzzelen, Lauren en Charlotte hadden examens, Caro was geblesseerd en Kirsten op vakantie. Bovendien viel ook Babs uit in de opwarming en zo kwam Zoë voor het eerst aan de aftrap.


Eerste helft


De wedstrijd begon traag, Lentezon had z'n zaakjes goed op orde en Maria-ter-Heide kon het tempo van vorig weekend zelfs niet benaderen.  Het was dan ook even wachten op een eerste echte kans.  Voorlopig moesten we ons beperken tot afstandsschoten en daar had VandeVonder geen problemen mee.


Iets over het kwartier ging het tempo dan even echt de hoogte in.  Na een knappe combinatie Floo-Cathy-Mariska-Steph kon de laatste de 0-1 binnen schieten.  De motor leek even echt aan te slaan.


Mariska zonderde Zoë af op rechts  haar schot was  hard maar net niet doelgericht.  Wat later had Zoë nog een actie in huis maar ze besloot niet rap genoeg op doel.


Lentezon zelf kon enkel sporadisch dreigen maar net als vorig weekend moest Natasha nooit echt in actie komen. De eerste helft ging zo geruisloos voorbij.


Tweede helft


Tijdens de rust wisten we dat Zwevezele niet kon winnen in Gent en dus werden de eventuele 3 punten er nu 3 met een gouden randje.


Het tempo ging dan ook iets de hoogte in en Floo zorgde bijna meteen voor de 0-2.  Die kwam er wel na een dikke 11 minuten.  Hanne wachtte perfect haar moment af en omzeilde met een uitstekende pas de buitenspelval en Mariska faalde niet oog in oog met VandeVonder.


Maria-ter-Heide kon de wedstrijd nu controleren en de thuisploeg kon niet meer dreigen, toch was het spel net iets te slordig om de score hoog te laten oplopen.  Mariska en Babs kegen de beste kansen maar scoren deden we voorlopig niet meer.


Het was Thaïs die op aangeven van Aafke haar voorzet in de winkelhaak zag vallen en zo werd het 0-3.  Aafke zelf probeerde het ook een paar keer vanuit de tweede lijn maar ook die ballen gingen er niet in.


Het was wachten tot helemaal op het einde, Hanne bediende Anke en die had een erg goede voorzet in huis, de bal ging eerst op de paal maar de rebound werd vanop het penaltypunt hard binnen geschoten door Stephanie, die haar seizoenstotaal zo op 5 doelpunten bracht.Commentaar:


We wonnen de wedstrijd die we moesten winnen zonder glans maar we kunnen nu de komende twee vrije weken ingaan met 4 punten voorsprong op Zwevezele.


Na die 2 weken volgt het zwaartepunt van de competitie met een erg zwaar drieluik.


Kopkes vrijmaken, goed trainen  en dan vlammen!


Proficiat!


raWedstrijd gegevens


'17    0-1   Stephanie Ehlen

'57    0-2   Mariska  Hufkens

'82    0-3  Thaïs Oosters

'89    0-4  Stephanie Ehlen


  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1