K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Merelbeke 0 - 2 Maria-ter-Heide A 


Wedstrijdfiche     Foto's  

19-09-2015


Merelbeke doet Maria-ter-Heide zweten, maar niet breken


Hoewel het seizoen al even bezig is mochten onze A's zich nu pas opmaken voor de eerste echte verplaatsing buiten de provincie.  Uiteraard speelden we al wel voor de beker van België in Grand-Leez en Egem en vorig seizoen in Tienen maar nu was het voor echt.


De busjes vertrokken (bijna) op tijd richting Gent om daar vlak bij de Ghelamco Arena het plaatselijke Merelbeke partij te geven.  Een erg grote locale club met mannen in eerste provinciale, meer dan 20 jeugdploegen en  dames oa..  in 3° nationale.  Binnen een paar seizoenen spelen ze op een schitterend nieuw complex... 


Van dat nieuwe complex is jammer genoeg nog niets te merken en een erg matig veld, geen ruimte om op te warmen  en iets te kleine kleedkamers waren ons deel.


Tom zag Lauren weer beschikbaar zijn en die nam haar plaats weer in in doel en ook Van Goethem stond aan de aftrap.  Cathy zat zo naast Caro en Anke op de bank.


Eerste helft


De eerste helft begon gesloten en aftastend, bij Merelbeke was het vooral uitkijken naar het aanvallend compartiment.  Ze scoorden al 10 doelpunten in 3 wedstrijden en hebben met onder andere Angelique De Wulf toch wat Bene League ervaring in de ploeg.


Die aftanstende start kreeg jammer genoeg niet echt een vervolg.  Mariska kon 2 keer de bal niet goed meenemen en schoot van iets te ver en Charlotte werd terug gefloten voor buiten spel.


Aan de overzijde moesten Lauren en Aafke elks een keer ingrijpen.


Verder werd er voor de rust niets genoteerd, er zat te weinig tempo en te veel "afval" in het spel van beide ploegen en zo gingen we na een geschiedenisloze eerste helft richting kleedkamer.


Tweede helft


Er moest iets gebeuren in de tweede helft, we hadden de wedstrijd wel redelijk onder controle maar echte kansen hadden we nog niet gekregen.  We voelden wel dat de 3 punten hier zeker mogelijk waren.


De tweede helft gaf de supporters meteen wel wat de eerste helft ontbrak, kansen en spanning.  Van Durme schoot voor voor Merelbeke in het zijnet en Van Goethem miste haar schot oog in oog met Surgeloos.


De score werd erg snel geopend, Van Goethem snoepte de bal af en kreeg die tot bij Mariska, die zette met een heerlijke pas Charlot voor doel.  Die rondde de keeper en schoof de bal in het lege doel.


Wat later vertolkten dezelfde 2 de hoofdrol bij een vrije trap maar Charlotte kopte op de keeper.


Toch wilde Merelbeke zich niet laten doen en trok naar voor.  Lauren moest een eerste keer gevat tussenkomen op een inzet van Soens en wat later plukte ze hoekschop net voor hij werd binnengknikt uit de lucht.  Maria-ter-Heide verloor zijn grip op de match en Merelbeke had het meest de bal en rook bloed.


Grote kansen kwam er niet al was de druk soms wel erg groot, Thais voorkwam een doelpunt met haar neus en Lauren wierp zich in de voeten van De Wulf.  De duels werden ondertussen ook wat bitsger en de zenuwen stonden aan beide kanten strak gespannen.


De thuisploeg probeerde er alles aan te doen en gaf zo achteraan ruimte weg, een paar keer werd hier net niet van geprofiteerd tot helemaal op het einde.


De ingevallen Anke was sterk aan de bal en gaf die net op tijd opzij naar Mariska die Surgeloos kansloos liet.  0-2 en match gespeeld.


Commentaar:


Voor het eerst dit seizoen was er achterin een vorm van paniek te bespeuren en daarvoor verdiend Merelbeke zeker complimenten, vele ploegen zullen het hier moeilijk krijgen.  Merelbeke had dan ook het gevoel dat er meer in zat.


Voor ons blijft het onwaarschijnlijke maximum nog steeds in tact...  Komende week beginnen we aan een erg zwaar drieluik met Knokke, AA Gent en Zwevezele.


Na die drie wedstrijden zullen we de balans kunnen opmaken.


Dikke proficiat en blijven gaan!


raWedstrijd gegevens0-1   '50 Charlotte Van Wynsberghe

0-2   '90+3 Mariska Hufkens

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1