K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A  1-0  Str. Gooik


Wedstrijdfiche    Foto's 

09-04-2016


Eindelijk nog eens winst!


Na 3 opeenvolgende nederlagen wilden onze nationalers zich herpakken en de 3 laatste wedstrijden van het seizoen weer aanknopen met 3-punters.  We wilden immers onze 3e plaats veilig stellen.


We ontvingen vandaag Strijland Gooik, de brabanders staan bekend om hun goeie organisatie en krijgen slechts zelden veel doelpunten tegen.  In Gooik wonnen we 0-2.


Bij Maria-ter-Heide kregen we Floo in de basis en Charlotte centraal achterin, Aafke was ziek en startte op de bank.  Daar zagen we ook Kirsten, Eva en Anke. Wisten dat we vanaf minuut 1 tegen een muur zouden moeten opboksen.


Rustig blijven was dus de boodschap!Eerste helft


De eerste helft begon onzeker, het matige veld was in het voordeel van de verdedigende ploeg en de bal ging bij Maria-ter-Heide vaak niet snel genoeg rond.  Toch hadden we meteen de controle, Gooik beperkte zich tot verdedigen en dat deden ze goed.


De eerste echte kans kwam er na 16 minuten.  Na een goeie combinatie speelde Thaïs Mariska vrij en die zag haar schot na een goeie kap jammerlijk op de paal stranden.  Wat later trof onze topschutter opnieuw geen doel na een prima voorzet van Emily.


Achterin kwamen we nooit in de promblemen, Charlotte en Britt regelden de zaakjes en konden erg vaak al vlak op onze helft de bal veroveren.


Een goal voor de thuisploeg blef nog even uit.  Steph en Floo zagen hun schoten uit het doel gehouden en ook Babs kon niet scoren.  Een duidelijk strafschop werd ons ook nog onthouden.


Tweede helft


De tweede helft begon fel Babs werd 2 keer goed vrijgespeeld maar kon net niet besluiten.  Wat later zou Gooik zijn enige kans van de wedstrijd krijgen, Dehaes zag haar inzet echter gekeerd door Lauren. 


De druk van de thuisploeg werd ondertussen bijna onhoudbaar,  de backs stonden voordurend mee in een aanvallende positie en de vele mogelijkheden werden vaak onschadelijk gemaakt door doelvrouw Verckens. Aafke en Eva waren ondertussen ingekomen  maar ook zij miste net het doel. Ook de oprukkende Charlotte geraakte niet voorbij de paarse muur.


Toch kwam de bevrijding er een kwartier voor tijd, na één van de vele hoekschoppen kwam de bal bij Mariska.  Die bracht de bal opnieuw voor doel en Thaïs was er als de kippen bij om de bal (randje buitenspel) binnen te tikken.   


Eindelijk was het verzet gebroken en we gingen op zoek naar een 2e goal maar de doelvrouwvan Gooik hield het op 1-0.


Commentaar:


De overwinning was oververdiend maar het had misschien iets ruimer gemoeten.  Het deed de groep duidelijk deugd dat er nog eens kon gevierd worden.  Komend weekend is er geen voetbal in nationale.  Daarna volgen dan nog de wedstrijden tegen Desselgem en Merkem, eindigen met 9 op 9 is het doel!


We zouden dan in ons eerste jaar in nationale 62 punten halen, een fantastisch prestatie!


Succes!


raWedstrijd gegevens


'77   1-0   Thaïs Oosters  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1