K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A  1-1  AA Gent C


Wedstrijdfiche     Foto's  

27-02-2016


Maria-ter-Heide laat winst liggen tegen Buffalo's


Dit weekend kregen onze nationalers hoog bezoek, we mochten voor het eerst in ons bestaan AA Gent ontvangen.  Niet enkel in het mannenvoetbal een grote naam maar ook in het vrouwenvoetbal is het een club met een groot aanzien.


We speelden vandaag dan ook tegen de C-ploeg, en die waren erg vroeg present, de eerste speelsters verschenen 2 uur voor de wedstrijd al in Brasschaat.


Bij Maria-ter-Heide was het een beetje puzzelen, Emily was terug beschikbaar en kwam in de basis maar voorin was Mariska geel geschorst.  Zoë kreeg zo een basiplaats.


In AA Gent werd nipt gewonnen en de jonge Gentse garde hield overlaatst  ook Zwevezele in bedwang,  we waren dus op voorhand gewaarschuwd.  Het vertrouwen was echter wel groot na de glans prestatie in Knokke.


Eerste helft


De eerste helft begon aftastend, de Gentenaren waren gemotiveerd en hadden niets te verliezen en bij Maria-ter-Heide was het wat zoeken.  Het hoge tempo en flitsend voetbal van vorig weekend waren voorlopig niet aanwezig en de kansen bleven dan ook aan beide kanten uit.


Charlotte zorgde nu en dan voor een goede infiltartie maar de eerste bal tussen de palen was meteen bingo.  Rogiers kopte een hoekschop perfect binnen, 0-1.


Maria-ter-Heide was niet aangeslagen en probeerde de bakens te verzetten.  AA Gent had waar het voor gekomen was en kroop achteruit loerend op een goeie tegenstoot.  De jonge meisjes van AA Gent zochten steeds de voetballende oplossing maar kwamen niet meer tot kansen. 


Bij Maria-ter-Heide waren het Babs en Charlotte die voor de halve kansen zorgden en verder dan wat stilstaande fases kwamen we niet voor de pauze.  Opmerkelijk was wel dat Zoë en Cathy beide geblesseerd uitvielen voor de rust en zo maakten Kirsten en Floo al snel hun opwachting.Tweede helft


In de tweede helft moest en zou het beter zijn.  Iedereen werd op scherp gezet, Zwevezele had immers niet gewonnen.  We gingen er meteen vol tegenaan.


AA Gent werd achteruit gedrukt en met erg vlotte combinaties en veel kracht kwamen onze dames opzetten en de kansen kwamen er ook onmiddelijk, Bocksoen moest al snel aan de bak.


Stephanie en Babs kwam voor het eerst echt dicht bij een doelpunt maar het was wachten tot op het uur toen Charlotte een goeie vrije trap van Stephanie binnengleed aan de tweede paal.  AA Gent moest pompen en toen Galle er met een dubbele gele kaart uit moest leek de weg open te liggen naar de 3 punten.


Het Gentse doel werd bestookt maar de bal ging er niet in Babs, Floo en Charlotte miste de kansen pas toen de bal in minuut 76 op de stip ging leek de winst binnen handbereik.  Charlotte wist echter niet te scoren en wat later miste ze opnieuw oog in oog met Bocksoen.


Die Bocksoen keepte prima want ook een goeie knal van Steph werd uit het doel geranseld.  De daarop volgende poging van Babs ging volgens de MTH speelsters over de lijn maar de scheids bewoog niet.  Ongeloof bij de thuisploeg maar geen wanhoop.  De druk bleef groot en Aafke loste een bom vanop 35 meter die op de lat uiteen spatte. De rebound opnieuw werd jammerlijk gemist.


We voelden dat het niet voor vandaag zou zijn en de wedstrijd eindigde op 1-1.


Commentaar:


AA Gent scoorde met zijn enige bal tussen de palen...  Dat is uiteraard een kwaliteit maar wie de tweede helft zag kan niet begrijpen dat de 3 punten niet in Brasschaat  bleven.


Als we volgende week 2 helften het spel van de 2e periode van vandaag kunnen opbrengen  moeten we kunnen winnen in Staden dat in een goede vorm verkeerd!


Iedereen scherp!


Ondertussen is Mechelen de nieuwe 2e in de stand op 3 punten.


Succes!


raWedstrijd gegevens'18    0-1  Summer Rogiers

'60   1-1  Charlotte Van Wynsberghe


  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1