K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A   4-0  KSK Beveren


Wedstrijdfiche     Foto's  

7-11-2015


Moeilijke wedstrijd beslist in tweede helft.


Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen KSK Beveren op het programma.  Al een aantal jaar een topploeg in 3° nationale en elk jaar spelen ze scherprechter in de strijd om de titel.


We kenden Beveren redelijk goed en wisten dus ongeveer wat te verwachten.  De sterke aanvalslinie van de bezoekers was sterk onthoofd en we geloofden dus absoluut in onze kansen.


Bij ons ontbraken Emily (geschorst) en Kirsten, maar zagen we wel Babs voor het eerst weer  in de basis, in die basis keerde ook Caro terug.  Oris verving Emily als rechtsachter.


We wilden de Waaslanders kloppen en zo de kloof met de beoogde 5° plaats groter maken.


Eerste helft


We begonnen fel en de eerste kansen bleven ook niet lang uit.  Babs bediende Steph en die draaide goed weg, haar schot ging jammer genoeg net naast.  Wat later kopte Mariska een vrije trap van Aafke nipt voorlang, ook de aangleidende Hanne kon de bal niet in doel verlengen.


Toch bleef de druk hoog en de goal kwam er na 10 minuten.  Caroline vond ruimte in de rug van de defensie en Mariska dook daar in. Mariska vond Charlotte centraal voor doel en die gleed met de bal over de lijn.  Knappe aanval en een verdiende voorsprong!


Toch stokte de motor dan.  Beveren gebruikte zijn gestalte goed en knokte zich in de wedstrijd.  Hanne moest al snel een inzet van Plehiers van de lijn keren.  Ook Lauren toonde twee keer haar kunnen op een Bevers schot.  Achterin moesten Aafke, Britt, Thaïs en Oris alle zeilen bijzetten en we kropen achteruit. Lauren haalde met één hand nog de beste Beverse kans van onder de lat.


Voor de thuisploeg kwamen Hanne en Stephanie nog 1 keer dicht bij de goal.Tweede helft


We wisten dat het beter moest in de tweede helft.  Beveren had 20 minuten gedomineerd maar de 1-0 ruststand gaf uiteraard wel vertrouwen.  Dat vertrouwen kreeg nog een flinke boost toen de eerste diepe bal van Britt door Mariska werd afgesnoept van Van De Vyvere  en doelvrouw De Meulder verschalkt werd.


Maria-ter-Heide zat nu beter in de wedstrijd en de bal ging beter rond.  De grootste kans voor de bezoekers kwam nog van de voet van Plehiers maar die besloot wild over.  De groen-witten werden ondertussen steeds sterker en het was opnieuw Mariska die voor de goal zorgde.


Na een hoekschop kon ze met een geweldige knal scoren op aangeven Thaïs, 3-0. De veer bij de bezoekers was nu wel gebroken en er kwamen steeds meer kansen.  Charlotte besloot na een goeie combinatie op De Meulder en ook Mariska geraakte niet voor bij de Beverse keeper.Ook de invallers lieten zich nog opmerken, Cathy was sterk aan de bal maar schoot nipt naast en Sarah Van Goethem zorgde met een subtiel tikje op aangeven van Mariska nog voor de 4-0.


Het einde van de wedstrijd werd hier en daar nog ontsiert door opstootjes, maar de 3 punten waren binnen


Commentaar:


We kenden een lastige middag en zeker de tweede helft van de eerste periode hadden we veel last met Beveren.  De verplaatsing in Beveren wordt beslist een zware partij!


We wonnen echter wel verdiend en de tweede helft lieten we bij vlagen knap voetbal zien. We zijn nu 9 wedstrijden op rij ongeslagen!


Mariska scoorde trouwens  haar 15 van het seizoen en haar 150ste in het shirt van Maria-ter-Heide, een mijlpaal!


Volgende week trekken we naar de "buren" van Turnhout, die dit weekend knap wonnen in GooikraWedstrijd gegevens


1-0   '10  Charlotte Van Wynsberghe

2-0   '47  Mariska Hufkens

3-0   '59  Mariska Hufkens

4-0   '86  Sarah Van Goethem  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1