K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A  1-0  KV Mechelen


Wedstrijdfiche     Foto's  

16-01-2016


Vroege goal beslist geladen topper


Voor de topper tegen KV Mechelen werden alle registers open getrokken, er werd een socio georganiseerd en de wedstrijd werd naar's avonds geschoven.  Kwam daar nog eens bij dat alle provinciale wedstrijden werden afgelast, zo kregen we in totaal ruim 200 supporters op de been. 


De hevige regenval zorgde er voor dat het veld er zwaar bij lag maar door de geleverde inspanningen kwam de wedstrijd zelf nooit in het gedrang.


In het begin van het seizoen konden we voor het eerst ooit winnen in Mechelen, maar nu leek de Mechelse machine wel op volle toeren te draaien.  Wel zaten we in een luxe positie, een gelijkspel was eigenlijk genoeg om de eerste plaats vast te houden, terwijl KV absoluut moest winnen.


Bij Maria-ter-Heide 1 verrassende naam in de basis, doelvrouw Lauren was door de examens niet fris in het hoofd en besliste vrijdagavond om haar stek af te staan aan Natasha Ribbens.  Ze nam wel plaats op de bank, een sterk staaltje teamgeest!  Voor Ribbens trouwens een speciale match, ze is immers keeperstrainer van  KV Mechelen.


Eerste helft


Vanaf de aftrap ging het gas er meteen op, we drongen KV achteruit en de dreiging was er bijna onmiddellijk.  De eerste goeie aanval was dan ook meteen bingo.  Cathy maakte de bal goed vrij en bediende Mariska, zij stak de bal achter de defensie waar Steph  erg attent was en de verhoopte vroege voorsprong op het bord zette. 


Maria-ter-Heide zat meteen erg goed in de match en bijna werd het 2-0, Smits had echter een erg goede reflex in huis op een inzet van Mariska.


Het eerste kwartier was volledig voor de thuisploeg maar naar gelang de eerste helft vorderde kwam de wedstrijd in evenwicht.  Ook het veld werd stillaan zwaarder en zwaarder en daar hadden de technische Mechelen speelsters het veel moeilijker mee dan de onzen.


Maria-ter-Heide was scherper en steviger in de duels en kreeg nog wat kleine mogelijkheden, Mariska, Cathy en Charlotte konden echter niet scoren.  Aan de overzijde moest Natasha een zeldzame vrije trap en wat voorzetten verwerken maar kwam nooit echt in de problemen.


Na een erg goede eerste helft gingen we verdiend met een voorsprong de kleedkamers in.


Tweede helft


We wisten dat Mechelen zou moeten komen en was het dus zaak om zeker de organisatie niet uit het oog te verliezen, toch wilden we zelf ook wel nog af en toe prikken en dat deden we al na 2 minuten een goed spelende Cathy stoof iedereen voorbij maar oog in oog met Smits besloot ze de bal af te leggen, maar er was niet meteen iemand gevolgd.


Toch had Mechelen nu meer de bal, maar het zware veld en de goede organisatie van de thuisploeg zorgde er voor dat echte kansen er voorlopig niet kwamen.  Het was een wedstrijd op het scherpst van de snee met erg veel duels en inzet.  Tot minuut 60 en dan brak de match plots open.


Er was een erg goeie safe nodig van Natasha om Vos van de 1-1 te houden en in de omschakeling kreeg Cathy een unieke kans op de 2-0.  Onze nummer 20 kon echter niet scoren.


De beste kans voor de bezoekers kwam er via hun topschutter Oerlemans.  Haar knappe lob ging gelukkig tegen de paal. 


De spanning bij de supporters liep ondertussen op en Maria-ter-Heide vond weer iets beter zijn ritme de bal werd beter in de ploeg gehouden en de verdeging speelde uitstekend.  Emily, Britt, Aafke en Thaïs zorgde er voor dat Mechelen ook toen ze hun slotoffensief inzette nooit meer echt kon dreigen. 


Toen de bal voor een zoveelste keer werd weggepompt klonk het laatste fluitsignaal en brak het feest los!


Het was een ontzettend spannende wedstrijd en al onze  speelsters en heel de technische staff mogen terecht fier zijn op hun prestatie.

Zoë Huybrechts maakte vandaag trouwens haar debuut voor Maria-ter-Heide. 


Commentaar:


We wonnen de wedstrijd en beloonden de fans die de koude trotseerden op een heerlijke match en op een feestje tot in de vroege uurtjes.  De kloof met Mechelen is nu 5 punten, Zwevezele staat nog steeds op 2 punten.


We willen iedereen bedanken voor hun inzet gisteren het was een absolute topdag!


Volgende week aan de bak tegen Lentezon, op eigen veld altijd sterk, men weze gewaarschuwd!


Nog even genieten en dan weer focus!


Proficiat!


raWedstrijd gegevens


'5    1-0   Stephanie Ehlen

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1