K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A  9-2  Lentezon Beerse


Wedstrijdfiche     Foto's  

12-09-2015


Maria-ter-Heide houdt maximum tegen Beerse.


Maria-ter-Heide ontving voor z'n tweede thuismatch van het seizoen provinciegenoot Lentezon.  Met de ploeg uit Beerse hebben we een speciale band, vaak spannende duels, altijd een leuk weerzien en voor Rian en Aafke eenconfrontatie met een ex-ploeg.  Beide ploegen hebben dan ook geen geheimen voor elkaar.


Toch is het team van Beerse niet meer wat het een paar jaar geleden was toen het kampioen werd van Antwerpen, ze startte de competitie met 1 op 6.  Maria-ter-Heide calculeerde dan ook een 3° 3 punter in.  Al moet elke wedstrijd uiteraard gespeeld worden.


Tom moest 1 noodgedwongen wissel doen, Lauren had familiale verplichtingen en zo zagen we Natasha Ribbens (vorig jaar nog bij PSV) voor het eerst tussen de palen.  Voor de rest geen wijzigingen.


Bij Lentezon was het vooral oppassen voor de ervaring van Kim Verlooy.


Eerste helft


Het te lange gras en de defensieve tegenstrever zorgde er voor dat de wedstrijd traag op gang kwam, op de eerste echte kans was het 10 minuten wachten. Mariska werd afgezonderd voor Verbeeck maar onze kapitein moest nog even wachten op haar eerste goal van het seizoen.


De 1-0 kwam er wel nog voor het kwartier.  Kirsten tikte de bal tot bij Cathy en die kon simpel binnen schieten.  Even leek de motor dan aan te slaan: een erg goeie aanval eindigde over heel wat stationnetjes in een hoekschop en die werd over geknikt door Aafke.


Toch was het spel niet goed en Lentezon kwam 2 keer opdagen voor Natasha, Hermans besloot echter 2 keer voorlangs.


Het bleef ondertussen wel kansen regenen: Cathy besloot naast na het omspelen van de keeper en een kogel van Mariska werd door Verbeeck gestopt toch was het op het half uur wel bingo.


Verbeeck trok Mariska neer en die zette zelf de strafschop om, 2-0.  Wat later leek Mariska de 3-0 te maken maar het bleek haar mandekker te zijn die een prima voorzet van Emily in eigen doel werkte.


Het spel was nog steeds niet wat we er van konden verwachten en Tash moest een bal uit de winkelhaak halen.  Bij de volgende bal die in de winkelhaak vloog was onze keeper wel  geklopt, Verlooy trapte de bal heerlijk binnen.  Ondertussen hadden Charlotte en Mariska nog mogelijkheden gemist.


Tweede helft


Met de late 3-1 hielden we Lentezon in de wedstrijd, hoewel de match had eigenlijk al gespeeld moeten zijn.  Het tempo moest omhoog en we wilden het doelsaldo opkrikken.


We startten goed, na een erg knappe solo van Cathy bediende onze nummer 20 de vrijstaande Mariska en die zorgde voor de 4-1.   Een minuut later stond het 5-1.  Kirsten zag Verbeeck ut haar doel staan en trapte de bal vanop 35 meter in een heerlijke boog over de keepster!


Er kwamen nu veel kansen, Mariska, Hanne en Aafke zagen hun afstandschot geen doel treffen. Het was Charlotte die voor de 6-1 zorgde, ze knikte een voorzet van Mariska overhoeks binnen.  Wat later hield Verbeeck met een knappe redding Mariska nog van een extra goal.


Met nog een kwartier te spelen lieten we ons toch weer verrassen, Hermans mocht ongehinderd inkoppen.  6-2.


Lentezon kreeg het echter wel moeilijker om alles te belopen en de laatste 10 minuten vielen er nog 3 doelpunten. 


Mariska legde een voorzet van Steph binnen en wat later deed ze het zelfde met een cross van Van Goethem.  Bij de 9-2 was Mariska de aangever en kon Charlotte haar 2° maken.


Voor Beerse schoot Verlooy ook nog eens knap op de winkelhaak.


Commentaar:


Maria-ter-Heide overtuigde misschien niet maar won wel erg vlot tegen Lentezon.  We houden het maximum en zijn nu de enige ploeg zonder verliespunten.  Lentezon blijft achter met 1 op 9.


Volgende week trekken we naar Merelbeke, al jaren een vaste klant in deze reeks en al goed voor 10 doelpunten in 3 matchen!Proficiat en veel succes!raWedstrijd gegevens


1-0   '14 Cathy de Bel

2-0   '30 Mariska Hufkens (pen)

3-0   '35 Own Goal

3-1   '44 Kim Verlooy

4-1   '51 Mariska Hufkens

5-1   '52 Kirsten Fierens

6-1   '60 Charlotte Van Wynsberghe

6-2   '75 Lynn Hermans

7-2   '82 Mariska Hufkens

8-2   '86 Mariska Hufkens

9-2   '90 Charlotte Van Wynsberghe
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1