K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A  1-0 Merelbeke


Wedstrijdfiche     Foto's  

13-02-2016


Maria-ter-Heide heeft genoeg aan 1 goal tegen Merelbeke


De competitie in nationale lag een paar weken stil en het slechte weer en de vakantie periode zorgde er voor dat er minder getraind werd.  Toch stonden we voor de momenten van de waarheid. Het drieluik Merelbeke - Knokke - Gent zou wel eens bepalend kunnen zijn voor het verdere verloop van de competitie.


In Merelbeke kenden we een erg moeilijke middag en we wisten dus dat ook vandaag de punten niet vanzelf zouden komen.


Maria-ter-Heide kon voor het eerst sinds lang weer rekenen op een bijna volledige kern.  Caro was 16e man en viel naast de selectie en Babs moest ziek verstek geven.


Bij de bezoekers  ontbrak sterspeelster De Wulf, vroeger nog ploeggenoot van Aafke bij Antwerp.


In de provincie werden alle matchen afgelast zodat het veld er nog wel redelijk bij lag en we begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. 


Eerste helft


De wedstrijd begon aardig, een vluchtschot van Charlotte en een poging van Mariska gingen respectieveleijk over en  naast.   Maar daarmee was ook al veel gezegd.  Maria-ter-Heide miste duidelijk ritme en kwam niet in het normale spel.


Merelbeke toonde zich net als in de heenmatch moeilijk te ontwrichten en kon nu en dan tegenprikken, er was een erg goede tackle van Emily nodig om Soens af te stoppen en ook Lauren kwam 1 keer erg gepast uit haar doel.


Voor Maria-ter-Heide bleef het gevaar van Charlotte en Mariska komen maar Sorgeloos kende geen moeite.  Tot dat de keeper van Merelbeke zwaar in botsing kwam met de knie van Charlotte en de strijd moest staken.


De enige vervanger van Merelbeke kwam tussen de lijnen en een speelster in doel.  Al veranderde dat weinig aan het spelbeeld, de vervanger van Surgeloos werd te weinig aan het werk gezet.


 


Tweede helft


In de tweede helft kwam Thaïs tussen de lijnen en wisten we het tempo wel wat op te krikken, de bal bleef beter in de ploeg en Merelbeke kroop achteruit.


Toch konden we ook nu eigenlijk nooit echt dreigen.  Merelbeke kwam nu en dan wel opzetten via een bedrijvige Jolien Hofman maar ook Lauren moest eigenlijk nooit ingrijpen.


Maria-ter-Heide voerde stelselmatig wel de druk op en plots was er 1 erg goeie dubbelpas tussen Mariska en Charlotte en kon onze kapitein haar 30ste van het seizoen maken.  Er viel heel wat stress weg en nu kwamen er wel wat kleine kansjes maar de score bleef 1-0.


Zo bleef Merelbeke hopen op een punt en kwamen ze er nog  erg dichtbij ook.  Een geweldige knal van Hofman spatte uiteen op de lat en zo waren de 3 punten bijna weg!
Commentaar:


Ondanks de mindere wedstrijd konden we toch opnieuw winnen, voor de 7e keer op rij trouwens.   Ook hielden we voor de 5e keer op rij de 0.  Dat zijn uiteraard mooie cijfers.


Ook mooi is uitertaard  ook de kaap van de 30 doelpunten die Mariska heeft gerond.


Komende week een avondwedstrijd in en tegen Knokke, de eerste ploeg die ons punten kon afsnoepen dit seizoen.  Men weze gewaarschuwd!


Aftrap 19u30!


Succes!


raWedstrijd gegevens


'72   1-0   Mariska Hufkens  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1