K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A  1-1  R. Knokke FC


Wedstrijdfiche     Foto's  

26-09-2015


Billijk gelijkspel na wedstrijd met 2 gezichten.


Na de onverhoopte 12 op 12 konden we als ongeslagen leider thuis Knokke partij geven.  Knokke werd net als ons vorig seizoen met overmacht kampioen in 1° provinciale en startte sterk aan het seizoen.


Ze wonnen met ruime cijfers van Turnhout en hielden titelkandidaat Zwevezele thuis op 0-0.  Niet te onderschatten dus. 


Over Knokke wisten we redelijk weinig behalve dat ze een erg jonge ploeg hebben en met Van Welden en Dubois 2 echte talenten hebben lopen.  Bij Maria-ter-Heide was dit weekend puzzelen.  Voorin ontbraken Kirsten en Charlotte en ook de verwachtte rentree van Babs werd uitgesteld.  Anke en Van Goethem startten op de zijkanten en Cathy diep. Eerste helft


De eerste helft kwam zoals bijna elke wedstrijd tot nu toe traag op gang. Beide ploegen tastte wat af en probeerden uit te zoeken waar de mogelijkheden lagen.  De eerste schuchtere pogingen kwamen er via Mariska en Cathy.


De motor van de thuisploeg sloeg niet meteen aan het was wat zoeken naar openingen en we konden de bal niet in de ploeg houden.


Stelselmatig kregen de bezoekers dan ook greep op de wedstrijd.  Hoewel draaischijf Dubois goed werd geschaduwd door Hanne kon ze toch af en toe de snelle voorlinie in stelling brengen maar de verdediging liet niets passeren.


De eerste echte waarschuwing kwam er na 20 minuten een schot uit de tweede lijn van Vandeputte spatte op de lat uiteen.  De waarschuwing werd blijkbaar niet serieus genomen want een minuut later mocht Daneels vanuit een gelijkaardige fase nog eens vrij aan leggen en zij vond wel de verre hoek. 0-1.


Maria-ter-Heide moest pompen en Steph en Mariska kregen de eerste echte kansen niet voorbij Loeys.  Maar Knokke bleef het gevaarlijkst, prijsschutter Van Welden kon bijna onze defensie verrassen maar de verre lob ging naast.


We kwamen  op het einde wel wat meer opzetten en zorgden voor wat dreiging maar moesten het vooral hebben van stilliggende fases,  de stand bleef tot de rust ongewijzigd.
Tweede helft


We hadden het gevoel dat de uitslag bij de rust groter had kunnen zijn voor de bezoekers, die zeker de betere kansen hadden. Tom greep dan ook in bij de rust, Caroline kwam mee centraal en Mariska schoof vooruit. We wilden de tegenstrever meteen bij de keel grijpen. 


Maria-ter-Heide kwam erg gedreven uit de kleedkamer en drukte Knokke weg, Mariska, Cathy en Van Goethem kregen mooie kansen maar scoorde voorlopig niet.  Dat gebeurde wel na een dikke 5 minuten. Een verre  vrije trap van Aafke werd door Steph voor doel gekopt en Mariska ramde binnen.  1-1 en het momentum was nu groen wit.


Een vrije trap van Mariska werd nog door Loeys uit de hoek gehaald en de bezoekende keepster moest vaak aan de bak.


Na een 20-tal minuten kwam Knokke iets onder de druk uit maar echt gevaarlijk konden ze niet meer worden.  Wel zagen de supporters opnieuw een felle en spannende wedstrijd.


Met nog 10 minuten te spelen kwam er dé kans voor de thuisploeg, Aafke lanceerde Mariska en die koos er voor de keeper te passeren.  Jammer genoeg ging de keeper goed in de voeten.


Wat later had Loeys nog een goeie voetveeg in huis na een hoekschop.  Het mocht niet zijn het gelijkspel bleef staan tot op het einde ondanks een erg sterke tweede helft.Commentaar:


Het gevoel van ontgoocheling overheerste meteen na de wedstrijd we hadden echt wel (grote)  kansen genoeg in de tweede helft om de wedstrijd te winnen. 


Iets later beseften we wel dat een gelijkspel wel billijk was.  In de eerste helft had Knokke zo maar 0-3 kunnen voorstaan.  Over heel de wedstrijd gezien was een gelijkspel misschien  wel logisch. 


We zagen 2 goeie  teams die hun start in de nationale reeksen niet hebben gemist!


We blijven ongeslagen op kop en krijgen daar nu gezelschap van Zwevezele, volgende week trekken we naar AA Gent, de derde in de stand. Een zware klepper dus.


Hopelijk kunnen we wat afwezigen recupereren.


Proficiat!raWedstrijd gegevens0-1   '21 Jana Daneels

1-1    '51 Mariska Hufkens

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1