K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide   3-0  Ruddervoorde


Foto's  

29-08-2015


Maria-ter-Heide maakt knap debuut!


Maria-ter-Heide stond voor een memorabel moment, voor het eerst trad een team van onze club aan in een nationale afdeling.  Het West-Vlaamse Ruddervoorde was de tegenstrever en een heerlijk zonnetje en prima grasmat waren ons deel.   


Trainer Tom moest wel wat puzzelen, Anke moest studeren en Babs was niet fit. Thaïs kwam zo links achter en Kirsten startte op "de 9".  De voorbereiding verliep goed en iedereen had het zelfde gevoel: " Dit wordt ons moment!".


Ruddervoorde werd vorig jaar 8° in deze reeks en aangezien enkel de top 5 in nationale blijft moest er eigenlijk gewonnen worden.  Zeker wetende dat top favoriet KV Mechelen als volgende tegenstrever voor de kiezen komt.


Eerste helft


Zoals verwacht was er wel wat zenuwachtigheid te bespeuren binnen de selectie.  Het eerste kwartier was het dan ook wat aftasten.  Ruddervoorde had heel wat gestalte en de duels waren stevig toch hielden we als thuisploeg de touwtjes in handen.  Na een dikke 20 minuten kregen we plots  wel kansen. Van Goethem en Mariska schoten niet wauwkeurig en Charlotte schoot op aangeven van Kirsten de eerste echt goede kans over.


Maria-ter-Heide had de smaak te pakken en trok richting het doel van Vandamme, zo nadrukkelijk zelfs dat Mariska na een botsing met de doelvrouw moest vervangen worden.  Dat temperde de aanvals lust echter niet.  Van Goethem en Ehlen miste een schot van net buiten de 16 en wat later kopte Kirsten een voorzet van Aafke tegen de lat.


Toen Van Goethem nog eens mocht aanleggen naar  een bijna lege goal en de bal voorlangs rolde werden de thuissupporters bijna wanhopig.  Zeker toen ook Steph een ideale kopkans miraculeus gered zag door Vandamme.  Heel de bank stond bij deze kans zowat op het veld maar gescoord werd er dus niet in de eerste helft.


Ruddervoorde moest het dan weer vooral hebben van een verre uittrap van de keeper of een lange bal van achteruit.  Met hun gestalte konden ze ons dan af en toe  in de problemen brengen maar Lauren moest niet echt in actie komen.Tweede helft


In de tweede helft moesten we dus nog altijd vol aan de bak, ondanks de talrijke kansen van de eerste helft.   De tweede helft begon net als de eerste, aftastend en Ruddervoorde kwam iets meer opzetten.


Toch waren de eerste kansen opnieuw voor de thuisploeg, Charlotte, Ehlen en Cathy konden niet goed genoeg besluiten en de tijd tikte weg. Deze wedstrijd mocht niet verloren worden en we zagen de zenuwachtigheid in de ploeg sluipen.  Net dan kwam de verlossing, Charlotte slalomde voorbij 4 roodhemden en bood Kirsten het eerste nationale doelpunt ooit aan.  Kirsten worstelde nog wat met de bal en niet iedereen was zeker dat hij binnen was maar de netten trilden en Maria-ter-Heide stond eindelijk op voorsprong!


Ruddervoorde moest nu aan de bak maar de defensie stond pal geen enkele kans werd weggegeven tot Lauren een bal moest lossen in een duel. Hungenaert schoot gelukkig naast het lege doel.  Wat later zou die zelfde Hungenaert  nog 2 x op doel schieten maar toen kende Lauren geen probleem.


De 2-0 kwam dan ook op het goeie moment, net toen Ruddervoorde iets meer grip kreeg stuurde Aaf Cathy het straatje in, de troefde haar man af en knalde hard binnen met links! 2-0 en nu was de ontlading wel ontzettend.  Speelsters en supporters voelden dat de buit ver binnen was.


Hoewel er ook nu nog kansen gemist werden kwam de winst nooit meer in gevaar.  In de slot minuten zette Thaïs Sarake nog op weg naar doel en die bleef koel en zorgde voor de 3-0!


Voor Sara meteen het eerste officiële doelpunt ooit voor de A-ploeg!


Commentaar:


2 van de 3 invallers zorgden voor 2 van de 3 goals.  Wie zegt nu nog dat de bank niet belangrijk is!


We begonnen fantastisch aan ons avontuur in nationale, maar te hard van stapel lopen is uiteraard voor niets nodig.  Er is slechts 1 match gespeeld.


We hielden als enige ploeg de 0 en als we dat nog minstens een week volhouden zetten we in Mechelen sowieso een goede uitslag neer.


Proficiat en veel succes!
raWedstrijd gegevens


1-0    '63   Kirsten Fierens

2-0    '74   Cathy De Bel

3-0    '93   Sara Meeussen
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1