K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A   7-2  SK Staden


Wedstrijdfiche     Foto's  

17-10-2015


Maria-ter-Heide gaat zonder nederlaag richting topper!


Het was afwachten hoe onze A's het vrije weekend hadden verteerd, met de komst van de laatste in de stand SK Staden leek er een haalbare kaart op het menu te staan.


Toch waren we op onze hoede, Staden won van Knokke en hield bijna een punt thuis tegen Zwevezele.  Tom koos voor Oris linksachteraan en Thaïs schoof vooruit.  Kirsten en Babs waren onbeschikbaar en dus zagen we voor het eerst in jaren Maya Deltour, kapitein van onze B-ploeg, weer op de bank.  Daar zaten ook Charlotte, Anke en Cathy.


We wilden de punten thuishouden en vertrouwen tanken voor de wedstrijd van volgende week, het bezoek aan mede-leider Zwevezele!Eerste helft


Al snel werd duidelijk dat de 0-12 nederlaag van Staden van vorige speeldag een tragische reden had, de wedstrijd startte dan ook met een minuut stilte...


Die minuut stilte was een perfecte inleiding voor een knallende opening, 20 minuten lang ging het gas aan beide zeiden volledig open.  Mariska zorgde al snel voor de 1-0 op aangeven van Steph.  Een later scho van Mariska werd gestopt door de keeper.


Staden zette de bordjes snel weer gelijk.  Lauren stopte eerst knap Lefere af, maar de rebound werd knap vanop 25 meter in doel getrapt door Delaere. 1-1.


Maria-ter-Heide voetbalde bij vlagen goed maar de kansen werden niet omgezet, Van Goethem en Caroline zagen hun poging geen doel treffen.  Centraal was het trouwens pompen, Staden speelde fel en deed prima mee, voorin hadden ze tevens snelle mensen lopen het was dus uitkijken.


Toch waren we wel gevaarlijker.  Mariska zorgde voor de 2-1 toen ze na een goeie aanval de bal in de kluts kon binnen trappen. We waren nu een kwartier bezig en de kansen bleven komen.


Steph en Van Goethem miste mooie kansen en ook Hanne zag een ver schot over en naast vallen.  Ook Staden schoot nog 1 keer nipt naast.    De 3-1 kwam er op het einde van de verschroeiende periode.  Stephanie schoot de bal hard met links in de winkelhaak!  Knappe goal en 3-1!


Maria-ter-Heide liet het na om de wedstrijd nog voor de rust te beslissen.  Mariska en Thaïs  miste oog in oog met Vandewiere en ook een opgerukte Aafke kon niet scoren.Tweede helft


Steph bleef na een goeie eerste helft met last binnen tijdens de rust, Charlotte kwam in de ploeg. We begonnen echter te slap aan de tweede helft en Lefere kon te simpel scoren.


Staden bleef er in geloven en Maria-ter-Heide was opnieuw niet scherp genoeg voor doel.  Pas na het uur werd Staden definitief gekreekt.  Een afvallende bal werd door Charlotte binnen gekogeld. 4-2 en Maria-ter-Heide ging door.


Een hardwerkende Van Goethem beloonde zich snel daarna met een doelpunt na goed doorzetten van Mariska en opnieuw 5 minuten later was het 6-2.


Thaïs knalde een hoekschop die bleef hangen hard in het dak van de goal.  De score liep nu hoger op maar toch werden er nog kansen gemist, een stift van Mariska en goeie rush van Aafke hadden een beter lot verdiend.


De 7-2 kwam er opnieuw op hoekschop, genomen door Thaïs en goed binnen gekopt door Mariska.  Wat later een identieke set-up maar nu geen doelpunt.


Commentaar:


We wonnen ruim en verdiend  maar moesten zeker een uur diep gaan hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden. 


Uiteindelijk had de score wel hoger kunnen oplopen, toch moeten we ook opmerken dat we anders dan andere weken misschien iets te gemakkelijk kansen weggaven.


Volgende week iedereen op scherp!


Dan trekken we naar co-leider Zwevezele!


Proficiat!raWedstrijd gegevens


1-0   '2   Mariska Hufkens

1-1   '8   Caithlyn Delaere

2-1   '15  Mariska Hufkens

3-1   '26  Stephanie Ehlen

3-2   '49  Lisa Lefere

4-2   '64  Charlotte Van Wynsberghe

5-2   '72  Sarah Van Goethem

6-2   '76  Thaïs Oosters

7-2   '85  Mariska Hufkens


  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1