K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A  4-5  Zwevezele


Wedstrijdfiche    Foto's    Foto's Zwevezele  

12-03-2016


Spektakelmatch nipt verloren.


Dit weekend stond de topper tegen Zwevezele op het programma.  De Geel-Zwarte West-Vlamingen stonden met een match minder op 7 punten en moesten absoluut komen winnen in Brasschaat.  Dat had geen enkele ploeg gekund de laatste 2 seizoenen.


Voor Maria-ter-Heide stond er ook wel druk op want bij een thuisoverwinning zou Zwevezele definitief uit koers geslagen worden.


Beide ploegen traden (bijna) op volle sterkte aan, het veldje werd nog mooi geweld en het lentezonnetje en veel supporters waren van de partij.


Bij Maria-ter-Heide kwam Kirsten in de basis, Babs liet haar knie tapen en nam toch plaats op de bank.  Daar zagen we ook Floo, Caro en Eva.


Eerste helft


Vanaf minuut 1 lieten beide ploegen hun intenties merken.  Volle gas vooruit en het tempo zat er meteen goed in.  De eerste kansjes waren voor de thuisploeg, een vrije trap van Aafke en een magistrale dribbel van Mariska vonden geen doel.


Maar ook Zwevezele kwam opzetten, de eerste bal tussen de palen was zelfs meteen bingo, Veegaete  stond echter buitenspel. 


Beide ploegen hielden elkaar ondertussen in evenwicht, er was  veel intensiteit en strijd.  De meeste pogingen waren er voor ons maar zowel Steph als Kirsten misten hun schot een beetje.  Kirsten werd na wat fysieke problemen ook al voor de rust vervangen door Floo.


Zwevezele vond ondertussen het juiste ritme en was vooral in de omschakeling levens gevaarlijk.  Veegaete kon bij één van de tegenprikken scoren. en de bezoekers namen de wedstrijd in handen.  Maria-ter-Heide moest achteruit en het was een zegen dat Mariska uit het niets de 1-1 scoorde met een heerlijke knal.


Toch waren het de bezoekers die met een voorsprong de rust in gingen.  Deparck kon een rebound binnen schieten nadat de hele flank te simpel werd opgerold.Tweede helft


Na de rust was Maria-ter-Heide sterker, en Zwevezele had steeds meer fouten nodig om de groen-witten af te stoppen.  Grote kansen bracht dat echter niet met zich mee.  In tegendeel het was Lauren die uitstekend moest ingrijpen op een Zwevezeelse counter. 


Tijd om te gokken, Babs werd in de ploeg gedropt voor Hanne en het was hopen dat de knie het ging houden.  Bijna meteen hadden we ons antwoord, Aafke dreef de bal op en dropte die achter de defensie, Babs was attent en werkte de bal binnen, 2-2!  Niet veel later moest Lauren aan de bak op een inzet van De Bart, maar Maria-ter-Heide had de teugels nu in handen en het werd 3-2.


Mariska stuurde Cathy diep en die deed alles goed, goeie aanname knappe draai en goeie goal!  3-2 en nu was het de beurt aan Zwevezele om alles op alles te zetten, en dat deden ze.  Het was  Decock die er met een knappe streep 3-3 van maakte en alles was te herdoen. 


De wedstrijd bleef boeien en de kansen kwamen er nu aan de twee kanten.  De vele supporters hielden geregeld hun adem in en toen doelvrouw Cools een bal slecht wegtrapte was Babs clever genoeg om de bal met links in de hoek te krullen 4-3 en nog 1 minuut op de klokken.  Euforie bij alles wat Maria-ter-Heide was.


Ware het niet dat het onwaarschijnlijke slot nog maar net begonnen was.  4 baltoetsen later was het immers 4-4 Kerckaert  tikte de verre bal na de aftrap doodleuk binnen. 


Een gelijk spel dan maar?  Dat was misschien ook het mooiste na zo'n knappe wedstrijd?  Maar neen nog geen 90 seconden later kreeg Zwevezele een vrije trap en die werd in de kluts binnen getrapt door Veegaete. 4-5 en de euforie was nu Geel-Zwart. 


Nooit lagen emoties zo kort bij elkaar...Commentaar:


Na de wedstrijd konden we de ongelooflijke wendingen in de wedstrijd moeilijk verwoorden en verkroppen.  Telleurstelling was ons deel.


Maar we hadden er alles aan gedaan en het moet gezegd worden dat Zwevezele echt een goede ploeg is. We  kregen  een top wedstrijd tussen 2 ploegen die terecht bovenaan staan en er vol voor gingen.


We mogen fier zijn op ons parcours tot nu toe en alles is nog steeds mogelijk.


Volgende week de verraderlijke trip naar Beveren!


Succes!


raWedstrijd gegevens


'23    0-1    Tess Veegaete

'35    1-1    Mariska Hufkens

'42    1-2    Eva Deparck

'62    2-2    Babs Franken

'67    3-2    Cathy de Bel

'77    3-3    Céline Decock

'88   4-3    Babs Franken

'89   4-4    Emma Kerckaert

'91   4-5    Tess Veegaete


  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1