K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Royal Knokke  2-6  Maria-ter-Heide A


Wedstrijdfiche     Foto's  

20-02-2016


Topprestatie in stormachtig Knokke!


Dit weekend trokken onze A's naar de kust, de ladies van Knokke waren de gastvrouwen voor deze avondmatch op geweldig nieuw kunstgras.


We wisten vooraf dat het niet simpel zou worden...

1. Vorig weekend was het erg matig tegen Merelbeke

2. Thuis tegen Knokke werden de eerste punten verspeeld (1-1)

3. De Knokse meiden kregen dit weekend wel erg zuur nieuws en riepen hun supporters op om een signaal te geven, ze waren dus erg gemotiveerd!


Maar dat deden ook wij, in ruil voor een consumptie, met als gevolg dat enkel al van Maria-ter-Heide 34 supporters bij waren.  Ter vergelijking, onze mannen haalden in de thuismatch tegen Bouwel net de kaap van 40 betalenden!


De ploeg was nagenoeg volledig. Enkel Emily en haar vervanger Anke moesten werken.  Kirsten kwam zo in de basis op de rechtsachter.  Ook werd er centraal wat geschoven om de lokale draaischijf Dubois lam te leggen. 


Nog een klein detail, het stormde aan de kust, de wind blies genadeloos hard van het ene doel naar het andere. 


"Wind Af beginnen" was het plan.


Eerste helft


Mariska verloor echter de tos en de thuisploeg wilde ook met de wind in de rug beginnen.  Maar vreemd genoeg waren wij het  die richting het Knokse doel vlogen.  Een eerste vrije trap vanop de zijkant werd goed aangesneden door Stephanie Ehlen en de bal ging aan de tweede paal binnen. 0-1!


Toch nam de wind nu wat over, en moesten we achterin opletten, Van Welden (de locale topschutter) schoot eerst naast maar kon al snel toch scoren na mistaten van Aafke.  1-1!

Wat later moest Lauren haar kunnen tonen op een inzet van Daneels en onze goalie zou trouwens een hele avond uitstekend keepen.   


Halverwege de eerste helft namen we de wedstrijd helemaal in handen en de voorsprong bleef niet uit.  Een vrijetrap vanop zo'n 30 meter "wind tegen" werd snoeihard in de hoek gekegeld door Aafke.  Het eerste doelpunt van het seizoen  van onze Nederlandse verdediger. 1-2. 


Maria-ter-Heide bleef dreigen maar een nieuwe vrije trap (nu van Steph) ging naast en Mariska legde 1 keer aan met links. maar het was wachten tot de 40e minuut tot het 1-3 werd.

Thaïs stak de bal heerlijk achter de defensie en Mariska ontdeed zich vanhaar waakhond en scoorde in 2 tijden. 1-3!


Centraal hield Hanne Dubois onder controle en Knokke kreeg enkel wat kleine kansen.Tweede helft


Een geruststellende ruststand leek het, want nu zou de wind strak in het voordeel blazen.  En  al snel leverde dat wat op, Charlotte kon op aangeven van Mariska binnen schieten vanop de 16. 1-4!


Toch gaf Knokke zich nog niet gewonnen, de erg sterke Van Welden ontdeed zich van heel de defensie en loste een kanonskogel in de bovenhoek! 2-4, knappe goal! Knokke herwon moed en Lauren moest vaker ingrijpen.  De kaars van Knokke leek stilaan uit te gaan terwijl MTH 3 verse krachten kon inbrengen.  De bezoekers moesten achteruit en Mariska, Thaïs en Floo zagen wat kansen geen doel treffen.


Dat deed wel Charlotte toen ze een goeie doorsteekpas van Mariska kon binnen glijden 2-5!  Niet veel later stond het 2-6.  Invaller Zoë zorgde na een knappe actie voor een prima assist en Mariska knalde binnen.Commentaar:


Maria-ter-Heide speelde een erg volwassen partij en toonde zich een echte leider.  Iedereen speelde sterk en een dapper Knokke had nooit echt uitzicht op punten.


We hopen overigens dat er voor de getalenteerde groep van Knokke een oplossing uit de bus komt.  Het zou onbegrijpelijk zijn dat zo'n ploeg niet verder zou kunnen blijven bestaan.


Volgende week ontvangen wee AA Gent, de vierde in de stand.


Kan er nog een tandje bij?Succes!


raWedstrijd gegevens


'3      0-1   Stephanie Ehlen

'8      1-1   Annelies Van Welden

'24    1-2   Aafke Den Ridder

'40    1-3   Mariska Hufkens

'48    1-4   Charlotte Van Wynsberghe

'54    2-4   Annelies Van Welden

'82    2-5   Charlotte Van Wynsberghe

'83    2-6   Mariska Hufkens

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1