K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Ruddervoorde  0-9  Maria-ter-Heide A


Wedstrijdfiche     Foto's  

09-01-2016


Maria-ter-Heide opent 2016 met vlotte winst


De voorbereidingen naar de eerste wedstrijd van 2016 verliepen niet perfect.  Hoewel de oefenwedstrijd tegen 2e klasser Wuustwezel wel als positief werd ervaren, was het tot vrijdagavond puzzelen.  Examens en blessures zorgden ervoor dat onze kern tot het uiterste moest worden uitgerokken.


Zo kwam Floo meteen in de basis en kreeg ook Astrid (beiden 15 jaar) een plaats bij de 14.  Astrid heeft trouwens familie in de buurt van Ruddervoorde wonen en waren die net als alweer heel wat andere supporters van de partij.


We moesten de 3 punten absoluut meepakken richting Brasschaat om de druk volgende week bij de Mechelse bezoekers te kunnen leggen.


Eerste helft


Maria-ter-Heide trok meteen naar voor.  Ruddervoorde beperkte zich tot verdedigen en de eerste mogelijkheden kwamen er via een bedrijvige Cathy.  De eerste echt uitgespeelde kans kwam er na een erg goede combinatie via Steh en Mariska.  Die laatste bediende knap Babs maar haar inzet ging nipt naast.


De 0-1 bleef echter niet uit.  Mariska prikte de bal door de locale defensie en Cathy was iedereen te snel af, 0-1!  Halverwege de tweede helft brak het verzet van de thuisploeg helemaal.  Een verre vrije schop van Aafke werd door Mariska met het hoofd verlengd tot bij Floo en die zag haar schot afwijken en de keeper verschalken. 0-2!


Meteen een doelpunt in haar eerste wedstrijd voor de A-ploeg, Floo was trouwens de jongste speelster op het veld!  Wat later bediende ze na een goeie actie Mariska maar haar kogel strandde via de keeper op de lat.  Ook de harde rebound van Thaïs werd geblokt.


Iets over het half uur zorgde Cathy voor de 0-3, ze kon eenn slecht weggewerkte bal hard met links voor bij de doelvrouw rammen.  2 minuten later was het 0-4 .  Babs werd bediend door Floo en scoorde simpel.


Weer 2 minuten later was het weer aan Babs, deze keer bediend door Cathy schoot ze de bal hard van buiten de 16 in de korte hoek, 0-5.


De enige kans van de wedstrijd voor de bezoekers kwam er via Virginie Vermeire maar Lauren was goed wakker.  Aan de overzijde misten Mariska en Cathy nog de kansen op de 0-6

 


Tweede helft


Geen wissels bij de rust maar wel de geruststelling dat de 3 punten binnen waren.  We zouden proberen de dubbele cijfers te halen en vooral de 0 op het bord te houden.


Al binnen de 2 minuten was het 0-6, Mariska werd gehaakt in de 16 en zette de strafschop feilloos om.   Niet veel later 0-7  Babs loodste Mariska subliem door de buitenspel val en die rondde af met een heerlijke stift.


Op het uur maakte Mariska haar hattrick compleet.  Steph bediende onze kapitein en die schoot hard in de korte hoek.  Aan de overzijde kon Ruddervoorde nooit meer dreigen de dappere West-Vlamingen konden niet meer dan de schade beperken.


Die schade liep ondertussen op tot 0-9, Aafke bediende opnieuw Mariska en die zorgde voor de 9e goal.   


De 10de kwam er jammer genoeg niet ondanks de vele kansen,   wel konden we ook het debuut van Astrid de Meyer noteren, onze andere 15 jarige kreeg een dikke tien minuten om zich te tonen.


Commentaar:


Een probleemloze overwinning tegen het sympathieke Ruddervoorde dat we allicht niet meer zullen terug zien volgend seizoen in nationale. 


Tevens een goede generale repetitie voor de clash van komende zaterdag tegen KV Mechelen.  Al had KV die zelf ook uiteraard (8-0 tegen Turnhout).  We gaan als leider de topper in en verwachten jullie allemaal om 18u00 voor de socio of om 20u00 voor de wedstrijd!


Proficiat en veel succes!!


raWedstrijd gegevens


'14    0-1   Cathy De Bel

'25    0-2   Floo Antonissen

'32    0-3   Cathy De Bel

'34    0-4   Babs Franken

'36    0-5   Babs Franken

'47    0-6   Mariska Hufkens (pen)

'52   0-7    Mariska Hufkens

'60   0-8   Mariska Hufkens

'70   0-9   Mariska Hufkens
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1