K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

GFA Sinaai  0-5  Maria-ter-Heide A


Foto's  

01-08-2015


Maria-ter-Heide toont glimp van potentieel en wint vlot 0-5


Voor de tweede oefenwedstrijd van het sezioen trokken onze A's de provinciegrens over. Ondanks het vreselijke ongeluk op de E17 geraakte (bijna) iedereen tijdig op het wijnveld. Een veld waar ooit Anderlecht en Standard voor de bijl gingen op het hoogste niveau...

Die tijd is echter vervlogen en Sinaai treed nu aan in 2e nationale met een erg jonge kern.

Voor trainer Tom was het ook puzzelen:  vakantie, werk en blessures dunden de A-kern uit tot 13. En kwam daar nog bij dat tijdens de opwarming Sarah Oris uitviel met een spierblessure.

Youngster Floo (nog niet speelgerechtigd in de competitie wegens te jong!) startte op de linksvoor positie en Kirsten achter haar.  Achterin vonden we ook onze Nederlandse aanwinst Aafke, die nog niet zo lang geleden haar thuismatchen speelden op "den Bosuil".  Dan is een wedstrijd op het Wijnveld peanuts!


Eerste helft


Al snel werd duidelijk dat de groenwitten uit Brasschaat sterker waren dan hun tegenstrever hoewel die een reeks hoger uitkomen.

Floo zag een eerste poging gestopt door Spiessens. Maar nog binnen het kwartier was het 0-1.  Een goeie diepte pas van Aafke werd door Mariska goed afgerond.


Niet veel later schoten Van Goethem en Floo een wenkende kans niet in doel maar Maria-ter-Heide hield de druk zoals gevraagd wel hoog.  Floo kopte rond het half uur een goeie voorzet van Van Goethem naast en bij de volgende actie kreeg onze jonge aanvaller haar voet net niet tegen de rebound van een goed schot van Stephanie Ehlen.

Maria-ter-Heide domineerde en maar werd daarbij   niet geholpen door de scheidsrechter, een duidelijke strafschop werd niet gefloten.

De 0-2 bleef echter niet uit. Een goeie combinatie tussen Steph en Maris eindigde bij Van Goethem die de bal knap in doel lepelede.Tweede helft


Bij het begin van de tweede helft was het opnieuw Maria-ter-Heide dat het initiatief nam. Charlotte miste echter op aangevene van Floo.

Toch moest ook Lauren de handen uit de mouwen steken.  Ze hield opnieuw de netten schoon. 

De 0-3 kwam er rond het uur. Van Goethem trapte een voorzet die te hoog was voor Spiessens en Mariska knikte binnen.  Wat later scoorde ook Floo op aangeven van Mariska, het stond nu 0-4.  Onze 14 jarige maakte een uitstekende indruk.

Heel de ploeg toonde overigens  een gezonde dosis inzet en motivatie, iets wat trainer Tom graag zag!

Mariska zorgde nog voor de 0-5 maar de gemiste kansen namen nu de overhand.  Steph, Maris en Van Goethem scoorden niet waar dat wel har gekund.

De beste kans voor de thuisploeg zoefde vlak voor tijd over. het doel van Lauren.Commentaar:


Maria-ter-Heide speelde een goede oefenpot en kan met een goed gevoel de derde week van de voorbereiding in.raWedstrijd gegevens


0-1     '15     Mariska Hufkens 

0-2    '41     Sarah Van Goethem

0-3     '61    Mariska Hufkens 

0-4     '65   Floo Anthonissen

0-5     '81    Mariska Hufkens 
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1