K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

SK Staden  4-8  Maria-ter-Heide A


Wedstrijdfiche     Foto's  

05-03-2016


Sterk eerste uur volstaat in Staden.


We trokken zaterdag naar West-Vlaanderen waar Sk Staden (vlakbij Roeselare) ons als leider ontving.  Staden was zelf in een sterke periode, na een matige start van de competitie  klommen ze op naar een 7e plaats en wonnen oa. thuis van SK Beveren.


We wisten ook dat vorig seizoen KV Mechelen hier zijn titel was komen verliezen dus we waren gewaarschuwd.    Onderweg naar Staden kregen we dan ook nog eens het bericht dat de wedstrijd achtervolger en volgende tegenstrever Zwevezele ( in de buurt van Staden) afgekeurd was....  Al kwam hen dat ook niet slecht uit, ze hadden immers net als wij wat mensen op 2 gele kaarten.


De missie voor onze dames was simpel, winnen en geen kaarten pakken.  We recupereerden Mariska maar zagen Zoë en Kirsten verstek geven.  Caroline kwam zo in de basis.


Eerste helft


We wilden snel het verschil maken en anders dan de vorige weken schoten onze dames erg fel uit de startblokken, Vandewiere  moest al snel twee keer ingrijpen op een inzet van Babs. Maar al na 5 minuten moest ze zich gewonnen geven.  Een hoekschop van Stephanie werd door Hanne met het hoofd verlengd tot bij Charlotte en die schoot in de vlucht binnen. 1-0!


Bij de volgende kans was het opnieuw bingo.  Caroline zorgde voor een prima opening en Mariska vond de rechterhoek 0-2!


Het tempo dat we Staden oplegde was duidelijk te hoog voor de West-Vlamingen en de kansen kwamen er bij de vleet.  Caro kopte een vrije trap nipt naast en Babs kreeg een de bal niet onder controle na een goeie combinatie. 

Het was wachten tot halverwege de eerste helft op een eerste uitbraak van Staden een schot ging over en Lauren had een goeie reflex in huis op een knal van Lefere.


Toch bleven de beste kansen voor ons.  Een schot van Aafke ging nipt over, net als een poging van Mariska. 


Wat later brak Steph bijna het plaatselijke doelhout  in 2 met een erg harde knal en de 0-3 bleef niet uit.  Een voorzet van Mariska werd door Cappelle in eigen doel gewerkt.


In de laatste 5 minuten werd het overwicht dan helemaal duidelijk. Een voorzet van Charlotte werd slecht ingeschat door de doelvrouw en Mariska kon binnen duwen. 0-4!


Niet veel later was Steph aan de beurt, Thaïs zorgde voor een prima assist, 0-5!Tweede helft


De wedstrijd was beslist bij de rust, het ideale scenario. Dus werden wissels voorbereid om de mensen die op 2 gele kaarten stonden te wisselen en idereen voldoende minuten te geven.


Ook wilden we graag eens de 10 halen, en dat leek geen probleem want meteen stond het 0-6 Mariska werd door Charlotte het straatje ingestuurd en rondde simpel de keeper.


Wat later hat die zelfde Vandewiere nog een goede redding in huis, en werden de wissels doorgevoerd.  Maar na de 0-6 ging de druk er af en kon Staden vooral via de snelle Lefere vaker tegen prikken.  Het werd 1-6 en snel 2-6 waarna Babs er op aangeven van Mariska er 2-7 van maakte (voor Babs ook meteen haar laatste actie want ze geraakte geblesseerd aan de knie). 


Staden bleef echter vooruit trekken, ondertussen fel aangemoedigd door de speelsters van Zwevezele en het werd 3-7,  opnieuw via Lefere.  aan de overzijde maakte Mariska haar 4e na een uitstekende pas van Aafke, 3-8 en wat later schoot Aafke zelf over na een prima actie van Cathy.


Toch lieten we ons achterin opnieuw verschalken door Lefere en werd het 4-8 en ook nog bijna 5-8.Commentaar:


Maria-ter-Heide speelde een erg sterke eerste 55 minuten maar liet dan de teugels wat vieren, zo kregen de supporters 12 doelpunten voorgeschoteld.


Er werd echter wel gewonnen en dat was het einge wat telde, we hadden immers een veel lastigere partij verwacht...


Volgende week ontvangen we Zwevezele, de ploeg die samen met KV Mechelen als titelfavoriet aan het seizoen begon.  In Zwevezele werd het spektakel, hopelijk zaterdag ook!Succes!


raWedstrijd gegevens


'5       0-1    Charlotte Van Wynsberghe

'8       0-2   Mariska Hufkens

'36    0-3   Lindy Cappelle  (OG)

'40    0-4   Mariska Hufkens

'43    0-5   Stephanie Ehlen

'48    0-6   Mariska Hufkens

'53    1-6    Stacey Vandycke

'55    2-6   Lisa Lefere

'58    2-7    Babs Franken

'65    3-7    Lisa Lefere

'80    3-8   Mariska Hufkens

'85    4-8   Lisa Lefere


  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1