K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Strijland Gooik  0-2  Maria-ter-Heide A


Wedstrijdfiche     Foto's  

21-11-2015


Maria-ter-Heide recht de rug tegen Strijland Gooik


Na de nederlaag in Turnhout wisten onze A's dat niets van zelf gaat.  Voor de verplaatsing naar Gooik waren we dan ook gewaarschuwd...  Gooik kreeg voor deze wedstrijd maar 2 doelpunten meer tegen dan wij en verloor de laatste 4 wedstrijden met 1-0.


Hoewel ze dus maar 9 punten telden konden we ons dus aan een stevig georganiseerde ploeg verwachten.  We geloofden echter wel in onze kansen, daar kon het matige veld en de verouderde accommodatie niets aan veranderen.


Bij Maria-ter-Heide kwam Britt weer in de ploeg naast Aafke. Voorin zagen we het 4-tal Stephanie, Babs, Mariska en Charlotte.


Door de terreurdreiging werden alle wedstrijden in het Brussels Gewest afgelast, Gooik ligt daar echter net buiten en konden we in de druilerige regen toch aan de wedstrijd beginnen.


Eerste helft


De wedstrijd begon evenwichtig maar de beste kansen waren voor de bezoekers.  Een prima knal van Mariska strandde op de lat.  Aan de overzijde kon Aafke met een last-minute tackle een grote kans verhinderen.


Gooik moest na 10 minuten toch wat terug plooien en Maria-ter-Heide kwam meer dreigen, Charlotte en Babs konden zich net niet genoeg doorzetten.

Na iets meer dan een kwartier brak de wedstrijd dan helemaal open, Mariska stuurde Steph weg over links en die bediende Charlotte.  Zij draaide goed in de 16 en werd gehaakt.

De hele wedstrijd uitstekend leidende scheidsrechter Derriks floot strafschop en Mariska schoot die perfect binnen. 0-1!


We bleven drukken en Charlotte miste nipt na een heerlijke lob-pas van Mariska.  Wat later waren de rollen omgedraaid maar kon Mariska niet besluiten.


Ook Babs kreeg een prima kans maar haar inzet van kort bij werd knap gekeerd door Verckens,  Marai-ter-Heide had de wedstrijd onder controle maar de vele kleine kansjes waren geen probleem voor de ervaren Gooik verdediging.


De beste kansen waren nog voor Mariska (over) en Stephanie (voorlangs) maar de score bleef ongewijzigd tot aan de rust.Tweede helft


We zaten goed in de wedstrijd maar het was slechts 0-1.  De wedstrijd was dus zeker nog niet gespeeld.  Dat bleek zeker in het begin van de tweede helft. 


Lauren moest al snel een inzet van Neuckermans uit de hoek halen en niet veel later moest er na een hoeksschop een bal van de lijn worden gekeerd.

Mariska schoot ondertussen hard op Verckens en ook Babs en Steph scoorde niet.


De intensiteit van de wedstrijd was veel groter en Gooik kreeg via Neuckermans en Jacobs 2 prima kansen maar Lauren was 2 keer erg attent en zweefde de ballen uit het doel.


Na 20 minuten kon Gooik het hoge tempo niet meer bijhouden en namen de bezoekers weer over.  Babs en Charlotte gingen te slordig om met 2 goede kansen en Verckens hield met een knappe voetveeg Stephanie van de 0-2.


Die kwam er echter wel toen een erg knappe verre pas van Aafke de Gooik verdediging verschalkte en Mariska handig genoeg was om de wedstrijd te beslissen.


Commentaar:


Moeizaam maar verdiend werd de wedstrijd in Gooik gewonnen.  Bij vlagen met opnieuw met erg goed voetbal maar vooral met erg veel inzet van iedereen.


De speelsters konden  nog even onder een lekker warme douche en met de 3 punten en een suikerwafel de busjes op richting Brasschaat.


Ook een pluim voor thuisspeelster Nancy Vanreepinghen, 42 jaar en nog steeds één van  uitblinkers bij de thuisploeg.


Volgende week ontvangen we Desselgem, voorlopig laatste met 4 punten. 


Zeker niet onderschatten!


Proficiat!


raWedstrijd gegevens


'18     0-1    Mariska Hufkens (pen)

'85     0-2    Mariska Hufkens
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1