K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

FC Turnhout A  1-3  Maria-ter-Heide A


Foto's  

12-08-2015


Maria-ter-Heide met vertrouwen naar de beker


Voor de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding trokken we naar de Leemshoeve om er reeksgenoot Turnhout partij te geven.  Turnhout werd in het tussenseizoen opgevist als bijkomende stijger naar nationale en was vorig jaar één van de (2) ploegen die ons kon kloppen in de competitie.  Turnhout heeft een jonge voetballende ploeg en zal normaal zeker meestrijden voor die bovenste 6 plaatsen.


Voor trainer Tom was het opnieuw wat puzzelen er waren opnieuw wat afwezigen, al konden we wel aantreden in een sterke formatie, met vooraan Babs, Charlotte en Kirsten.  Anke kreeg haar kans links achteraan.  Ook Ex-kapitein Sophie was van de partij maar dan als afgevaardigde!


Bij Turnhout zagen we naast de gekende namen ook Vicky Tas, jarenlang de sterkhouder bij Lentezon Beerse.


Eerste helft


Maria-ter-Heide speelde (voor het eerst op een uitstekende veld) een dominante eerste helft en de eerste kansen bleven ook niet lang  uit.  Een knap vlucht schot van Steph geraakte niet voorbij Rameysen en ook Charlotte en Mariska schoten een eerste keer nog niet met scherp.

Turnhout koss er voor om Maria-ter-heide de bal te geven en te gokken op de counter, de organisatie van de bezoekers was echter top en kansen kwamen er vooralsnog niet voor de thuisploeg.

Maria-ter-Heide liet de bal goed rond gaan en na wat veel onzuivere voorzetten kwam er wat variatie, Mariska kreeg de bal en ruimte op het middenveld en schoot de bal met links vanop 30 meter hard binnen. Knappe goal en Maria-ter-Heide ging op zoek naar meer.  Met een knappe sleep ging Kirsten voorbij haar man en kreeg de bal voor doel, Stephanie schoot met links hard maar nipt over.

Maria-ter-Heide bleef de bal op eisen maar toch kreeg nu ook turnhout kansen, Stephanie van Gils schoot met links hard naast en zus Larissa werd in extremis door Lauren afgestopt.  Ook Tas vond onze doelvrouw op haar weg.Tweede helft


Bij de rust moest Emily uit voorzorg naar de kant. Maria-ter-Heide wilde het overwicht meteen omzetten in een ruimere voorsprong en die kwam er nagenoeg onmiddelijk Charlotte kreeg een eerste kans niet goed onder controle en schoot naast maar nog binnen de 5 minuten was het wel bingo.

Mariska bracht de bal voor en Charlotte kopte de bal met een beegje in doel. 0-2!

Turnhout wilde zich niet laten doen en trok naar voor, hun snelle spitsen zorgden voor onrust maar echte kansen bleven ook nu uit. 

De ruimtes werden aan beide kansen groot en Charlotte, Mariska en Anke lieten de mogelijkheid op de 0-3 liggen.

Vlak voor tijd scoorde Turnhout plots wel, de verdiende 1-2 kwam er na een hoekschop die wat bleef hangen Larissa van Gils schoot knap in de winkelhaak.

Toch was het slotakkoord voor de bezoekers, Charlotte infiltreerde in de backlijn en Hermans zette de tackle in, op de bal volgens iedereen maar toch ging de bal op de stip.

Mariska trapte net als zaterdag met vertrouwen hard binnen.  1-3.Commentaar:


Een oververdiende overwinning en goed voor het vertrouwen. Turnhout zal wel altijd een moeilijk te bekampen tegen strever blijven met veel snelheid voorin.


Zaterdag trekken onze A's hun beker avontuur op gang. Ze gaan dan op bezoek bij het Waalse Grand-Leez.


Aftrap 16u00!


Supporters op post!raWedstrijd gegevens


0-1     '28     Mariska Hufkens 

0-2    '47     Charlotte Van Wynsberghe

1-2     '88     Larissa Van Gils

1-3     '89    Mariska Hufkens  (pen)
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1