K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Zwevezele   2-3  Maria-ter-Heide A


Wedstrijdfiche     Foto's  

24-10-2015


Maria-ter-Heide met negen voorbij Zwevezele!


Vandaag stond de topper in 3e nationale A op het programma.  Maria-ter-Heide trok naar Zwevezele, beide ploegen wonnen tot nu toe  al hun matchen behalve die tegen Knokke en telden dus evenveel punten.


Na een lange maar vlotte rit kwamen we aan bij het knappe complex van KSV Zwevezele.  De inzet van de match was de eerste plaats en  Tom koos er voor om toch wat te schuiven.  Charlotte weer in de basis en Cathy diep.  Op de bank zagen we voor het eerst sinds lang Babs naast Kirsten, Oris en Caroline.


Zwevezele kan rekenen op jonge vinnige selectie met een paar toptalenten, trainer Vanhevel heeft al menig vrouwenvoetbal watertjes doorzwommen.  Het zou dus niet simpel worden!


Dat het niet zo maar een match was werd ook duidelijk door de 2 persfotografen en de grote publieke opkomst.  Ook vanuit Maria-ter-Heide kwam er een grote delegatie afgezakt. Waarvoor dank!Eerste helft


Beide ploegen begonnen de wedstrijd wat onzeker, foute passes en slordigheden zorgden ervoor dat de eerste tien minuten geruisloos voorbij gleden.

De snelle 1-0 van de thuisploeg kwam dan ook uit de lucht vallen.

Hanne reageerde niet snel genoeg na een hoekschopen De Bart kon van dichtbij binnen schieten. 1-0!

Voor de derde keer dit seizoen kwamen onze A's  op verplaatsing op achterstand.  Ook in Gent en in Mechelen moesten keken we tegen een achterstand op.


Toch was de 1-1 bijna erg snel daar Mariska schoot een vrije trap van Aafke over, aan de overzijde moest Lauren haar kunnen tonen op een geel zwarte inzet.


Wel kon Maria-ter-Heide redelijk snel gelijk maken.  Thais bediende Mariska die de bal eerste over haar mandekker en dan kan in de hoek legde.  Knappe goal en 1-1!


Toch nam Zwevezele nu iets meer het commando.  De snelle aanvallers maakte het ons knap lastig, Emily pakte geel en Lauren moest 2 keer goed tussenkomen.  Dat moest ook doelvrouw Cools van Zwevezele, die eerst Steph en daarna Mariska van een zeker doelpunt hield.


Toch moest het kantel moment van de eerste helft nog komen, Aafke moest na een minder pas een doorgebroken Zwevezele spits terug halen en deed dat foutief. Rood voor onze Nederlandse verdediger en Maria-ter-Heide moest met 10 verder.


Even was het wat zoeken en de thuisploeg kwam opzetten via De Bart, Lagrange  en Vandekerckhove , bij ons schoof Charlotte  achteruit en we hielden gelukkig stand tot aan de rust!
Tweede helft


Tijdens de rust moest er ingegrepen worden.  Babs en Caro kwamen in de ploeg en Van Goethem en Britt, die al geel had, werden gewisseld.  We wisten dat het een zware dobber ging worden...


We wilden ons met 10 ook zeker niet ingraven en al snel stond het 1-2.  Cathy maakte op aangeven van Ehlen een knappe actie over rechts en vond Mariska.  Die aarzelde niet een schoot de bal hard voorbij Cools. Toch werd het scenario al snel nog donkerder, Emily trapte in de van van De Bart en kreeg haar 2° gele kaart.  Nog 40 minuten moest Maria-ter-Heide met 9 man verder.


Cathy werd geofferd en Oris kwam rechts achteraan.   Babs stond er nu echt alleen voor voorin.  Zwevezele had nu logischerwijs heel veel de bal en kwam opzetten.  gelukkig vlogen de meeste pogingen over en naar het doel.


Toch leek het fout te gaan, bij het ingaan van het laatste kwartier landde  er een kogel van Zwevezele pardoes op de lat en leek de veer te breken.  Toch kwamen we ook met 9 nog onze neus aan het venster steken. 


Bij één van die uitbraken was Babs sterk aan de bal en die bediende Mariska, onze kapitein stifte de bal heerlijk deklat binnen en de 1-3 stond zowaar op het bord.  Met 9 konden onze helden uitlopen op hun tegenstrever.


Nu kwamen de gastvrouwen helemaal opzetten. Lauren moest 3 keer ingrijpen en een paar keer werd een bal net op tijd weg gewerkt. Toch kon de 2-3 niet worden vermeden. Debyser rondde een goede aanval af.


Oris en Charlotte keerde nog elks een bal van de lijn en de laatste grote kans kwam er via een groen-witte voet, maar Lauren was bij de pinken op  de deviatie!


Maria-ter-Heide liet z'n tanden zien en iedereen legde er meer dan z'n kop voor.  Uitblinkers noemen is onmogelijk want iedereen zorgde mee voor deze unieke prestatie!Commentaar:


Na de wedstrijd viel alles wat groen-wit was elkaar in de armen, niet te geloven, met 9 hielden we stand tegen de co-leider uit de reeks!


Deze wedstrijd had een scenario dat ze zelfs in Hollywood niet zouden geloven.  Op karakter en talent toonden we dat je ook met 9 nooit moet opgeven. Onwaarschijnlijk knap!


Een glansprestatie van heel de groep!


Nagenieten is toegestaan!Proficiat!raWedstrijd gegevens


1-0       '11  Manon De Bart

1-1        '19 Mariska Hufkens

Rood  '30  Aafke Den Ridder (MTH)

1-2       '48  Mariska Hufkens

Rood  '53 Emily Van Loon (MTH)

1-3       '75  Mariska Hufkens

2-3      '88 Nele Debyser


  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1