K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Eendracht Aalst  2-1  Maria-ter-Heide A


Wedstrijdfiche    Foto's

17-09-2016


Maria-ter-Heide verlaat de beker in Aalst.


Onze nationalers trokken naar Aalst om er de plaatstelijke Eerste Klasser, Eendracht Aalst, te bekampen.  Een ploeg met jarenlange ervaring op het hoogste niveau en met een kern om U tegen te zeggen, vele speelsters hebben hun strepen verdiend in de hoogste regionen van het vrouwenvoetbal.  Ze startte de competitie in 1e klasse echter wel met 0 op 6.


Het jeugdcomplex van Aalst was echter niet van het zelfde niveau, door een fout van de firma die de velden heeft aangelegd zijn er van de 5 velden eigenlijk slechts 2 bespeelbaar.  Maar die werden bespeeld door de jeugdploegen.  Na het oplappen van de doelen kon de wedstrijd met een beetje vertraging dan toch starten.


Bij Maria-ter-Heide ontbraken wel wat pionnen.  Mariska, Kirsten en Aafke waren  gekwetst en Thaïs en Ellen afwezig.  Zo kwam Jorien op de linksback en Babs mee centraal.


Eerste helft


Aalst wilde  meteen het verschil maken en drukte Maria-ter-Heide achteruit.  Duels werden verloren en al binnen de 5 minuten stond het 1-0.  Van Oudheusden kon na een simpele aanval met de punt scoren.    Maria-ter-Heide leek wat aangeslagen en liet zich vooral wat doen in het begin.  Natasha zag geregeld een gevaarlijke situatie voor haar doel. 


Op het kwartier werd het 2-0  kapitein Van Den Steen krulde een vrije trap in doel en even leek het de foute kant op te gaan.  Maar dat was buiten de waard gerekend.  Achterin kregen Liese, Britt, Jorien en Emily meer vat op de aanval van Aalst en af en toe konden we zelf tegenprikken.  Eerst via 2 prima vrije schoppen van Lissa en Steph en wat later na een prima combinatie.  Lissa kwam oog in oog met Van Droogenbroeck maar die kon met een beenveeg redden.


Aalst bleef wel de bal het meest hebben, Marchal toonde zich een prima dirigent maar Lerinckx miste de overige Aalsterse kansen.


Tweede helft


In de tweede helft wilden we het Aalst zo moeilijk mogelijk maken, en dat zou aardig lukken.  Aalst werd beter lam gelegd en het tempo ging wat uit de wedstrijd, hierdoor konden we meer kansjes bijeenvoetballen.   Toch bleef Aalst wel het meeste balbezit houden, en een doelpunt van Lerinckx werd afgekeurd voor buitenspel.


De meeste opschudding kwam er nog in de tweede helft toen de matig leidende scheidsrechter de wedstrijd staakte voor vermeend "Te verbale supporters".  Na een korte pauze werd de match wel weer hervat.  Meteen het signaal voor Maria-ter-Heide om er vol voor te gaan.


Er werd omgeschakeld en we wilden met een slotoffensief nog iets proberen en dat lukte, bijna...


Babs kon na een geweldige spurt de bal net niet in het lege doelkrijgen en wat later doken Lissa en Cathy alleen voor Van Droogenbroeck op.  Het schot van Lissa ging tegen de keeper terwijl een pasje opzij misschien ook had gekund. 


Wat later wel de aansluiting een prima bal van Hanne zette Lissa opnieuw op weg naar doel en nu schoot ze wel hard binnen. 2-1 en we geloofden er vol in!


Paniek in Aalsterse rangen die de bal probeerden af te schermen aan de hoekschop vlag.  Maar er resteerden nog 2 minuten en de tijd dat de match had stilgelegen. Maar die was de scheidsrechter blijkbaar vergeten want hij floot de wedstrijd af na exact 90 minuten


Commentaar:


We verlaten het bekertornooi na een degelijke wedstrijd tegen een ploeg die duidelijk een trapje hoger speelde.  Maar we kunnen ons optrekken aan het feit dat we zeker niet kansloos waren, en dat ondanks het ontbreken van een aantal speelsters..


Aalst won uiteindelijk wel verdiend, we wensen hen verder dan ook veel succes.


Komende week trekken we naar titelfavoriet en onze buren van Wuustwezel, normaal gezien recupereren we dan een aantal speelsters!


Supporters op post!


raWedstrijd gegevens


'4    1-0  Van Oudheusden Francesca

'15  2-0  Van Den Steen Annelies

'88  2-1  Lissa Boeren
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1