K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Anderlecht C   0-1  Maria-ter-Heide A


 Wedstrijdfiche         Foto's

14-01-2017


Maria-ter-Heide zwoegt maar wint verdiend!


Onze nationalers trokken dit weekend naar de heizel, om daar op het plaatselijke terrein 2 te spelen tegen Anderlecht C.   Dat terrein 2 ligt in de schaduw van het grote  Koning Bouwdewijn Stadion en de tribunes  er rond kunnen zo'n 6000 mensen huisvesten.  Het was jammer genoeg niet helemaal uitverkocht...


Toch was niet alles ideaal, het veld was erg zwaar en de kleedkamers niet echt proper.  Bovendien was er in het echte stadion de match Union - Antwerp (een risicowedstrijd in 1B bij de mannen) en kregen we nog voor de wedstrijd het bericht dat we snel moesten vertrekken.


Bij Maria-ter-Heide meldde Tash 's ochtends  ziek af en daardoor stond Ellen voor het eerst in doel .  Verder kreeg Sophie een plaats in de basis en op de bank zagen we Britt, Kirsten en Cathy.


Maria-ter-Heide trok voor deze wedstrijd uitzonderlijk nog eens de zwarte shirts aan.Eerste helft


Anderlecht stond laatste in het klassement en kreeg vorig weekend nog een behoorlijk oplawaai van Wuustwezel maar toonde zich vandaag sterker dan hun plaats in het klassement laat uitschijnen.


Wel was Maria-ter-Heide baas,   Sophie schoot een eerste kans na wat aarzelen nipt voorlangs en Mariska vond Vidal op haar weg.De voorsprong kwam er bemoedigend vroeg.  Babs rolde de flank op en bediende Mariska die haar 20° van het seizoen binnen tikte. 0-1.


Wie dacht dat er dan een walk-over volgde kwam bedrogen uit, Anderlecht plooide zich dubbel en met Verhoeven en Eke hadden ze 2 erg goede speelsters in de rangen. Kansen kregen ze echter niet.  Ellen werd enkel op proef gesteld door afstandschoten. 


Maria-ter-Heide kreeg die kansen wel, Steph zag een mooie afgelegde bal afgeblokt en ook Mariska zag een goeie poging afgeweerd.  Maria-ter-Heide moest ploeteren maar duwde Anderlecht wel weg Babs tikte de bal binnen na een goeie combinatie maar stond blijkbaar buitenspel.  Wat later schoot Mariska na een goeie actie nipt naast.

Ook Lissa geraakte niet voorbij Vidal.Tweede helft


Bij de rust moest Babs ziek binnen blijven en kwam Kirsten voor het eerst in 2017 in de ploeg.

Goed voetbal werd stelselmatig moeilijker op het veld dat het door de aanhoudende regen steeds zwaarder werd  en Anderlecht begon af en toe wat poriger uit de hoek te komen.


Toch waren de kansen opnieuw voor MTH.  Sophie schoot hard op Vidal en ook Mariska geraakte niet voorbij het Groene sluitstuk.  De beste mogelijkheid voor Anderlecht kwam er via Eke die vanop 30 meter op doel schoot.  Ondertussen kwamen ook Cathy en Britt in de ploeg.


Het bleef zo uiteraard wel spannend omdat  de tweede goal uit  bleef.  Vidal hield Mariska, Kirsten en Steph van een goal en verder werden er vooral duels genoteerd. Het was geen beste wedstrijd...


Na het eindsignaal  trokken onze speelsters naar de warme kleedkamers, onze supporters konden zich niet verwarmen aan een bakje troost...Commentaar:


Na de match vertrokken we op commando snel terug richting Brasschaat. Drie punten en de derde plaats rijker.  Dat was alles waarvoor we gekomen waren.


Komende week trekken we naar Zonhoven, op zoek naar nog 3 stuks!Succes!


raWedstrijd gegevens


'13     0-1    Mariska Hufkens

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1