K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Genk Ladies B  1-0  Maria-ter-Heide A


Bekijk de Goal       Wedstrijdfiche      Foto's

05-11-2016


Maria-ter-Heide kan niet op tegen Genkse overmacht


Dit weekend mochten we zowaar als leider naar Genk.  De Ladies van Genk werden vooraf door bijna alle ploegen getipt als titelfavoriet en telden virtueel evenveel punten als ons.  Enkel in Standard werd door hen verloren.


Na de winst tegen Leuven hadden we wel niets te verliezen. De eerste plaats was niet meteen onze ambitite maar op voorhand gewonnen zouden we ons niet geven, zeker niet omdat Genk tegen Wuustwezel geen verpletterende indruk liet.


Bij Maria-ter-Heide gaf Lissa Boeren (studies) forfait en zagen we ook nog altijd geen Aafke (die al wel mee aan het trainen is).  Caro, Kirsten, Ellen  en Eva speelden bij de B-ploeg.


Omdat ook nu op kunstgras gespeeld werd trainden we net zoals voor de wedstrijd tegen Sterrebeek op vrijdag op het kunstgras van OSSMI, "een goede voorbereiding is alles"Eerste helft


Er werd wat geschoven door Tom zo kwam Thaïs links buiten en Jorien op de back.  Bijna onmiddelijk had dit resultaat, Mariska loodste Thaïs door de thuisdefensie maar haar schot was niet gericht genoeg.  Snel werd echt duidelijk dat Genk meer technische bagage had en ze namen de wedstrijd in handen.  Al moesten ze het voorlopig doen zonder kansen.


Enkel een individuele actie van Aster Janssens zorgde even voor onrust terwijl schotjes van Geers en Lenaerts naast gingen.  Maria-ter-Heide moest het voorlopig hebben van stilstaande fases.  Net als tegen Leuven werden ze goed getrapt maar echte problemen brachten ze niet voor Genk.


Die kwamen er wel op 3 goeie tegenprikken Inya kon op aangeven van Thaïs 2 keer dreigen.   Vooral met de 2° poging was beter te doen maar Inya schoot hard nipt naast.  Vlak voor rust werd ook Jorien afgezonderd voor Baeten maar onze youngster kreeg te weinig kracht achter de bal


Achterin stond de organisatie opnieuw als een huis. Liese, Britt regelden centraal de zaakjes en Tash maakte veel bijna gevaar onschadelijk.


Tweede helft


Het tempo dat Genk oplegde  bleek bij de rust toch aan de hoge kant.  De 0-0 stand bij de rust gaf echter wel opties want opgeven deden we niet, de defensie deed het immers uitstekend en wie weet ging er wel iets uit de kast vallen aan de overkant.  Toch begon opnieuw Genk het beste.


Een vrije trap krulde maar nipt voorlangs... 


Wat later was het wel 1-0  bij de eerste echt uitgespeelde kans kon Pironet simpel afwerken. Bekijk de Goal 


Niet veel later werd een doelpunt van Geers terecht afgekeurd voor handspel.


Maria-ter-Heide probeerde ondertussen wel met veel inzet en goeede wil maar kwam moeilijk onder de Genske druk uit vooral de 15 jarige Aster Janssens maakte indruk centraal op het middenveld.


Natasha moest nog 1 goeie redding doen maar op het einde van de wedstrijd verplaatste het spel zich toch een beetje richting het Genkse doel en kwamn Mariska en Cathy net niet bij een kansrijke bal.


Wat later verdraaide doelvrouw Baeten nog haar knie en lag de wedstrijd 20 minuten stil (we wensen haar uiteraard een spoedig herstel).  In de minuten na de herneming kon  enkel Britt nog aanleggen, maar scoren deden we niet meer.Commentaar:


We kunnen het team enkel feliciteren met de geleverde inspanningen, iedereen ging er 110% voor maar soms is een ploeg gewoon beter.   Vorig seizoen was er slechts 1 wedstrijd waarin we niet scoorden (in Beveren 1-0)  Voor dit seizoen  hebben we die wedstrijd dus nu al achter de rug.


Volgende week krijgen we Tongeren B over de vloer...   Een wedstrijd die moet gewonnen worden!


Proficiat & Succes!


raWedstrijd gegevens


'51  1-0   Jessica Pironet


  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1