K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

GFA Sinaai   1-4  Maria-ter-Heide A


  Foto's 

30-07-2016


Overtuigende winst in het Waasland


Voor de tweede match van de voorbereiding trokken we naar Sinaai.  Een ploeg waartegen we de vorige seizoenen ook reeds oefenden.  Sinaai komt uit in 2e klasse A en hield vorig seizoen 2 ploegen achter zich.

De wedstrijd begon met een half uur vertraging waardoor de improvisatie opwarmingen al helemaal weg was, hoewel het resultaat niet belangrijk is wilden we wel gewoon winnen bij de ploeg die ooit het mooie weer maakte op het hoogste niveau in België.


We begonnen met Tash in doel en ook zagen we voor het eerst Marie op het wedstrijdblad, het is nu enkel nog wachten op het eerste optreden van Inya en dan hebben onze fans alle nieuwe  speelsters in actie gezien.  Mayté startte dan weer voor het laatst dit seizoen.  Zij vertrekt binnenkort weer naar Amerika.


Eerste helft


De wedstrijd begon aarzelend en op een eerste schotje van de thuisploeg moest Tash plat.  Stelselmatig nam Maria-ter-Heide over en stak voor het eerst z'n neus aan het venster via Lissa Boeren die zich goed doorzette maar op de keeper besloot.


Halverwege de eerste helft werd het 0-1 een prima aanval via Jorien, Mariska en Lissa zette Steph alleen voor doel en die scoorde tegen haar ex-ploeg.


Niet veel later stond het 0-2. De keeper van Sinaai stopte de bal buiten 16 met de hand envrije schop werd door Mariska knap in de hoek gelegd.


Toch kwam ook Sinaai uit het niets aan een doelpunt. Een uitstekende tackle van Aafke buiten de 16 werd onwaarschijnlijk bestraft met een 11-meter.  De Boeck zette die feilloos om.


Verder noteerden we voor beide ploegen nog wat halve kansjes maar geen van beide teams kwam nog tot scoren.


Tweede helft


In de tweede helft werd er  wat gewisseld maar aan het wedstrijdbeeld veranderde weinig, Maria-ter-Heide was technisch de betere maar Sinaai verdedigde met een goeie organisatie, viriel spel en een uitstekende omschakeling.  Maar ook nu moest Ellen (die in de 2e helft tussen de palen stond) zich slechts 1 keer echt onderscheiden.


Na een kwartier was de wedstrijd helemaal gespeeld, een inworp van de keeper kwam in de voeten van Mariska en die slalomde voorbij de laatste verdedigers en de keeper en legde de bal in het lege doel.


Sinaai kraakte en kon rekenen op een paar goeie reflexen van de keeper waardoor de score niet opliep.  Jorien, Lissa, Aafke en Kirsten kwamen niet tot scoren. Toch werd het nog 1-4.


Mayté van Hees maakte haar eerste groen-witte goal na een hoekschop van Lissa en kan met goede moed het nieuwe schooljaar in Amerika aanvatten.Commentaar:


Vlotte winst en bemoedigende start van de voorbereiding.  Alle kopjes nu gericht op de stage!


Volgende week spelen we op die stage tegen reeksgenoot Sibret!


raWedstrijd gegevens


'25     0-1    Stephanie Ehlen

'29     0-2   Mariska Hufkens

'36     1-2   Dana De Boeck

'62     1-3   Mariska Hufkens

'83     1-4   Mayté van Hees

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1