K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

KSK Beveren   1-6  Maria-ter-Heide A


Interview Mariska Steph  Foto's 

20-08-2016


Overtuigende winst versterkt vertrouwen!


De voorbereiding van onze nationale kern zit in de afrondende fase.  We trokken dit weekend dan ook naar een tegenstander van formaat.  KSK Beveren speelt net als ons voor het eerst  in 2e nationale en zorgde er vorig jaar voor dat Maria-ter-Heide uit de titel race werd geduwd.  We kwamen hier immers 1-0 verliezen.


Toch moesten we om diverse redenen 5 speelsters missen en was het voor Trainer Tom wat puzzelen.  Zo kwam Jorien centraal in de verdediging en Kirsten links.  Voorin zagen we Babs, Inya en Floo.


Vooral de aanwezigheid van Cathy op de bank gaf de ploeg misschien wel extra moed.  Cathy keerde terug na een lange ziekte periode.Eerste helft


We grepen Beveren meteen naar de keel, Babs had een goeie actie in huis en via Floo kwam de bal uiteindelijk bij Mariska, die twijfelde niet en schoot hard met links binnen.   Het goeie Beverse veld zorgde er voor dat de bal goed kon rond gaan en dat ging hij...  Beveren kon niet anders dan er achter lopen en had fouten nodig om een gretig Maria-ter-Heide af te stoppen.  1 van die vrije trappen werd door Inya in de verre hoek gekopt en de 0-3 was er nog voor het kwartier.   


De Meulder trapte een bal niet goed weg en Babs schoot in het lege doel.  Het tempo bleef te hoog voor de thuisploeg en wij toonden ons erg efficiënt.  Babs zette zich sterk door, trof eerst de keeper maar kon de bal dan op zij leggen.  Inya was goed gevolgd en de 0-4 was een feit.


Toch ging niet alles binnen, De Meulder redde knap een inzet van Babs maar de 0-5 bleef niet uit.  Inya zette zich door over links en bracht de bal knap voor.  Babs toonde zich een echte spits en gleed de bal binnen 0-5 na 25 uitstekende minuten!


Dat was ook de ruststand, Maria-ter-Heide controleerde zonder veel moeite en de enige Beverse kans kwam er van een groene voet.  Ellen was echter bij de pinken op de inzet van Stephanie :-)
Tweede helft


De tweede helft werd te laks gestart en 10 minuten lang was Beveren de gevaarlijkste ploeg.   Een te vermijden  strafschop zorgde voor een snelle eerredder en zowel De Wambersie als Dhondt troffen het doelhout.


Het evenwicht werd echter snel hersteld en Beveren kon de druk niet hoog houden, Maria-ter-Heide nam stelselmatig weer de match over.  Al was de tweede helft wel van een merkelijk minder niveau dan de eerste.


Er kwamen wat halve kansen en wat goeie combinaties maar het was wachten tot in minuut 81 tot de 1-6 viel.  Babs kon een afvallende corner van buiten de 16 in doel werken.


Commentaar:


Een overtuigende winst voor de onzen en nu woensdag staat de laatste oefenwedstrijd van het pré-seizoen op het programma op Merchtem ook een ploeg uit die andere 2e klasse.


Zaterdag ontvangen we dan het Luxemburgse Vance voor de Beker van België in de eerste officiële match als 2e klasser!raWedstrijd gegevens


'2        0-1    Mariska Hufkens

'11       0-2   Inya Matthe

'13      0-3   Babs Franken

'17       0-4  Inya Matthe

'25     0-5  Babs Franken

'49     1-5   Kaily Dhondt   (pen)

'83     1-6   Babs Franken

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1