K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

KV Mechelen A  3-1  Maria-ter-Heide A


     Wedstrijdfiche      Foto's

03-12-2016


Gemakkelijke tegendoelpunten nekken Maria-ter-Heide.


Dit weekend trokken onze nationalers naar KV Mechelen, vorig seizoen de kampioen in onze reeks en dus ook nieuwkomer in 2° nationale. Toen konden we ze als enige wel wel 2 keer kloppen.  In Mechelen maakte Kirsten  zelfs de officiele "Goal van het seizoen".


Dit seizoen stond het treffen echter later geprogrammeerd op het seizoen en de situatie was voor beide teams verschillend . Mechelen kende na een erg matige start een sterke boost onder nieuwe trainer Jan de Bakker.  Rian, Aafke en Thaïs kende die nog van bij Kontich en Maria-ter-Heide zat een beetje in een andere flow.  Na een uitstekende start ging het nu wat stroever.


Voorin misten we nog altijd heel wat vaste pionnen en zagen we Sophie (topschutter van de B-ploeg) in de basis, ook Aafke startte voor het eerst aan een wedstrijd.  Ze stond samen met Hanne en Steph centraal.   


Eerste helft


Maria-ter-Heide startte fris en vinnig aan de wedstrijd.  Babs schoof een eerste kansje van erg schuin rakelings voor het doel.   Mechelen had het in het begin wat moeilijk met de posities van Groen-wit en de eerste echt goeie mogelijkheid was dan ook voor de bezoekers.


Steph had een prima pas in de voeten en Jorien werd afgezonderd voor Debruyne, onze youngster kreeg de bal wel voorbij de keeper maar net niet tussen de palen.


Aan de overzijde stak de prijsschutter van dienst, Oerlemans, ook de neus aan het venster.  Tash stond echter pal.   Toch kwam Mechelen op voorsprong, Baetens kon ongedekt een hoekschop inkoppen.  1-0!


Maria-ter-Heide liet echter niet begaan, een goeie aanval bracht de bal via Hanne bij Babs en die poeierde de bal van buiten de 16 onder de keeper door en de bezoekers zaten weer volledig in de wedstrijd...  Al duurde dat maar 30 seconden, na de aftrap werd veel te simpel de groen-witte defensie uitgespeeld en De Wilde kon eenvoudig de 2-1 aantekenen.


Toch lieten we ook nu niet het hoofd hangen en met veel inzet en overgave bleef het wel een wedstrijd.   KV Mechelen toonde zich echter wel dodelijk efficiënt Oerlemans bediende opnieuw De Wilde en die schoot hard binnen. 3-1 en voor het eerst werd onze ijzersterke defensie meer dan 2 keer gevloerd...   


Tweede helft


Bij de rust konden we elkaar weinig verwijten, iedereen ging er vol voor, alleen gaven de doelpunten voor het eerst dit seizoen iets te simpel weg.   KV Mechelen kon nu de wedstrijd controleren en deed dat op talent en ervaring. 


Beide ploegen kregen halve kansen maar scoren werd er niet meer gedaan.  Sophie knokte 90 minuten lang maar kon nooit echt aanleggen, ook Babs en een opgeschoven Aafke konden bakens niet meer verzetten.


Voor KV troffen Vos en de Wilde nog knap de lat.   De laatste kans op de aansluiting werd door Jorien na een hoekschop hard maar nipt over gekopt.


Mechelen won verdiend en Maria-ter-Heide moet bezinnen, hoewel het spel alweer een stuk beter was dan vorig weekend!   Maar vooral moet er volgende week gewonnen worden  tegen Wolfsdonk. Niet zo simpel...  Want die hielden dit weekend Wuustwezel in bedwang.


Commentaar:


De toeschouwers zagen een leuke en felle topper. Het was zoals steeds een knappe match.

Maar jammer genoeg zijn er een paar "supporters" van KV die liever constant tegen bepaalde speelsters de tegenstrever roepen in plaats van voor hun eigen uitstekende  team.


Volgende week ontvangen we het brabantse Wolfsdonk, die we ooit als provincialer uitschakelden in de beker van België


raWedstrijd gegevens'27   1-0    Laura Baetens

'29   1-1    Babs Franken

'30   2-1   Elien De Wilde

'36   3-1   Elien De Wilde

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1