K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Louwel   0-1  Maria-ter-Heide A


    Foto's     Wedstrijdfiche

01-04-2017


Maria-ter-Heide houdt weer de 0 maar vergeet te scoren.


Onze nationalers kregen na de recente 6 op 6 weer goed zicht op de hoogste ereplaatsen en om die te behalen kon maar beter gewonnen worden tegen Louwel.  De Limburgers van Louwel waren dit seizoen de eerste ploeg die kon winnen op ons eigen veld en hebben een ploeg die perfect weet welke kwaliteiten ze hebben.  Die gebruiken ze optimaal op hun eigen kleine veld.


Steve moest opnieuw puzzelen, Ellen (als diepe spits)  en Kirsten kwamen in de basis en in extremis kon ook Sophie weer meespelen.  Op de bank niets dan jeugd.  Eva, Floo, Pater en Marie...


We gingen er vol voor, de 3 punten moesten de onze worden!


Eerste helft


De eerste helft verliep zoals verwacht gesloten.  Maria-ter-Heide geraakte moeilijk voorbij de geel-blauwe defensie.Louwel hield het bij erg verre uittrappen van de keeper maar die werden door de defensie redelijk eenvoudig opgeruimd.


Een eerste echte schot kwam er van Ellen, ze kon aanleggen vanop zo'n 20 meter, haar pegel ging echter net naast.


Aan de overzijde kreeg Louwel 2 mogelijkheden. Tash kon eerst een vrije trap stoppen en zag dan een bal voorlangs vliegen.  Aanvallend kregen Kirsten, Aafke en Lissa net niet genoeg richting.


Na een rommelige eerste helft gingen we met 0-0 de rust in.


Tweede helft


In de tweede helft moesten de bakens verzet worden.  Maria-ter-Heide trok naar voor en de vele duels gingen nu onze kant uit.


Maya en Aafke schoten vanop afstand maar scoorden niet en Louwel leek al snel de 0-0 als absolute winst te zien.   Aafke pegelde wat later net niet in de kruising en een aalvlugge Lissa kreeg de bal net niet voorbij de plaatselijke doelvrouw.


Die doelvrouw hield overigens ook de beste kans van de wedstrijd uit haar doel.  Een uitstekende hoekschop van Eva werd door Sophie staalhard ingekopt maar Vandenwyngaert kon de bal keren.


Ondertussen bleef Louwel terug kruipen maar kreeg het wel 2 kansen, een vrije trap van Jadoul werd in 2 tijden gestopt door Tash en op het einde troffen ze de paal vanop afstand.


Voor Maria-ter-Heide kwamen Lissa en Babs nog dichtbij de verdiende goal maar het bleef jammer genoeg 0-0


Commentaar:


We verloren 2 punten die in de strijd om een top 3 plaats wel eens duur zouden kunnen worden, maar opnieuw kon er qua  inzet niemand iets verweten werden.


Iedereen ging er vol voor en eigenlijk hadden we niets minder dan 3 punten verdiend.  Volgend seizoen staat de wedstrijd in Louwel met rood aangekruist!


Nu even  rust en dan de laatste thuismatch tegen KV Mechelen, op zoek naar 3 punten en wie weet nog een plaats in de top 3 dat zou schitterend zijn na ons eerste jaar in 2° nationaleSucces


raWedstrijd gegevens
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1