K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A   3-3  Ladies Genk B


 Foto's Genk    Foto's     Wedstrijdfiche

11-03-2017


Maria-ter-Heide kon winnen maar moet al bij al blij zijn met punt.


Na het moeizame punt vorig weekend in Leuven ontvingen we dit weekend Racing Genk B, de enige ploeg die ons in de heenronde volledig domineerde, we waren dus absoluut op onze hoede.  Zeker omdat er nog steeds veel speelsters ontbraken, de lange reeks geblesseerden werd nu aangevuld met Steph en Kirsten.


Steve moest dus opnieuw puzzelen en begon de wedstrijd met Cathy in de basis en Jorien naast Hanne centraal.  Op de bank nam reserve doelvrouw Ellen plaats als veldspeelster naast Caro, Van Goethem en Maya.


We verwachtte ons aan een zware middag en waren opnieuw tevreden dat het speelveld er niet optimaal bij lag, want de technische tegenstrever zou daar beslist meer last mee hebben.


Eerste helft


We begonnen erg snedig en al na 30 seconden kon het 1-0 staan.  Een bedrijvige Babs slalomde door de blauw-witte verdediging en bracht de bal voor.  Mariska kon de bal jammer genoeg niet in doel krijgen.


Maria-ter-Heide toonde lef en voetbalde vooruit en Genk plooide.  Babs, Mariska en een oprukkende Thaïs zorgden meermaals voor onrust maar toch viel de eerste goal aan de overzijde. Esther Oversteyns kon bij een eerste bezoekende tegenstoot te gemakkelijk kappen en trappen 0-1.


Maria-ter-Heide liet de kopjes echter niet hangen.  Na een geweldige slalom schoot Babs op de keeper en wat later had Hanne meer tijd dan ze dacht op een voorzet van Thaïs.


Wat later kreeg ook Cathy een grote kans op aangeven van Aafke maar ze schoot de bal voorlangs.  Dit kon niet blijven duren en de 1-1 kwam er dan ook op het half uur.  Thaïs zorgde voor een prima assist en Cathy gleed de bal binnen aan de tweede paal. 1-1!

Maar nog was het niet gedaan een goal van Aafke werd afgekeurd en een onzeker acterende doelvrouw Ünver loste 2 maal een bal waarop we niet attent genoeg reageerde.


Toch was het slotakkoord voor Genk, Oversteyns miste voor een lege goal en Geers scoorde wel opnieuw na een counter.


Tweede helft


We voelden dat er kansen lagen  en gingen er vol voor in de tweede helft.  Babs trof al na 1 minuut de lat en wat later schoot Lissa voorlangs.  Nog voor het kwartier ging een tweede bal op de lat.  Dit keer was Lissa de ongelukkige.


Ondertussen nam Genk het spel wel meer en meer over en Oversteyns kon opnieuw te gemakkelijk scoren. 1-3 en Genk leek z'n schaapjes op het droge te hebben.  Wat later keerde Thaïs zelfs nog een gemaakte goal van de lijn.


Maria-ter-Heide moest gokken en Ellen werd als storm ram voorin gedropt en al snel schoot ze hard op Ünver. De wedstrijd leek nog niet verloren zeker niet toen Cathy een voorzet van Mariska staal hard binnen ramde en Maria-ter-Heide alles naar voor gooide.


Cathy miste wat later nog van kort bij haar 3° en ook Lissa twijfelde iets te lang na een goeie combinatie.  De druk hield aan en de tijd leek stil te staan.  Een laatste kans kwam er in blessure tijd via een vrije trap.  Mariska krulde de 3-3 heerlijk in de bovenhoek!


Euforie bij de thuisploeg!Commentaar:


Uiteraard waren er vooral blije gezichten, 10 minuten voor tijd stonden we nog 1-3 in het krijt.  Als je dan nog een punt pakt is dat altijd goed.  Al had de wedstrijd anders kunnen lopen als we in de eerste helft iets scherper voor doel waren.


We zakken ondertussen weg naar de 6° plaats maar alles staat kort bij elkaar.  Komende week gaan we weer vol voor winst in Tongeren!veel succes!


raWedstrijd gegevens


'14      0-1   Esther Oversteyns

'30      1-1   Cathy de Bel

'41      1-2   Janne Geers

'65      1-3   Esther Oversteyns

'81      2-3   Cathy de Bel

'90+3  3-3   Mariska Hufkens


  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1