K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A  8-0  Anderlecht C


Wedstrijdfiche    Foto's

01-10-2016


Maria-ter-Heide rolt Anderlecht op


Vandaag was er hoog bezoek in Brasschaat.  Voor het eerst in de clubgeschiedenis mocht onze club een delegatie ontvangen van de Paars-witte topclub uit Brussel.  Dat feit alleen alleen al bracht meer volk dan gewoonlijk op bezoek.  Kwam daar nog eens bij dat Maria-ter-Heide zich  na de nederlaag in Wuustwezel wilde revancheren met een nieuwe driepunter.


Tom en Rian waren Anderlecht gaan bekijken en we wisten dan ook  waar de mogelijkheden lagen, we geloofden in onze kansen en zagen in de basis 1 wijziging. Mariska kwam terug in de 11 en Jorien schoof naar rechts.   Op de bank zagen we Cathy, Eva, Inya en Ellen; Caro en Floo vielen zelfs naast de selectie.  Om maar te zeggen dat de concurrentie groot is.


We wilden de jonge garde van Anderlecht net als die van Standard afbluffen, een hoog tempo en power moesten daarvoor zorgen.Eerste helft


De wedstrijd begon dan ook in het voordeel van de thuisploeg, al binnen de eerste 2 minuten werd Mariska knap vrij gespeeld voor doel maar de quicke doelvrouw Vidal had een goede voetveeg in huis.   Anderlecht had het duidelijk lastig met het tempo en Maria-ter-Heide hield Paars-Wit dan ook ver van doel.   


De vele kleine kansjes werden echter niet benut en ook een goed schot van Thaïs zoefde net naast de paal.   Op de flanken speelde Lissa en Jorien  prima  maar hun voorzetten werden niet altijd even doelgericht verwerkt.  Babs kopte naast en Vidal hield eerst Mariska en daarna Steph van een doelpunt.  De beste kans kwam er nog voor Babs.

Na een goeie voorzet van Lissa leek onze nummer 10 de bal maar te moeten inkoppen maar ze miste jammerlijk de bal.  Dat zette ze echter 2 minuten later zelf recht...


Een diepe bal bleef wat hangen rond de 16 en Babs knalde die staalhard in het dak van het doel.  1-0 en een dik verdiende voorsprong voor Maria-ter-Heide.  Wat later trof Jorien nog de paal na een goeie pas van Liese en ook Mariska en Babs vergaten de wedstrijd al voor de rust te beslissen.Tweede helft


De wedstrijd beslissen deden we wel snel in de tweede helft.   Steph werd eerst nog gestuit door de beste Brusselaar Vidal maar na een dikke 50 minuten was het toch

2-0.

Thaïs bediende Mariska maar die zag haar schot geblokt. Lissa was echter attent en schoot de bal binnen, 2-0 en het gas ging nu echt open.   Lissa kon wat later niet profiteren van een misverstand in de bezoekende defensie en Babs kon de bal net niet genoeg meenemen na een  knappe actie van Mariska.


Anderlecht kwam niet meer in het stuk voor en Mariska duwde een voorzet vanop links van  Lissa in doel 3-0.

Wat later een identieke goal, al kwam de assist nu van Thaïs. 4-0

Binnen de 5 minuten had Mariska haar hattrick rond, de ingevallen Inya zorgde nu vanop rechts voor een ideale assist. 5-0!


Tot overmaat van ramp voor de bezoekers viel doelvrouw Vidal nog uit toen de wissels opwaren en moesten ze met 10 voort.  Eva en Inya scoorden niet bij hun pogingen maar dat deed wel Mariska nog 2 maal met een vrije schop. 7-0 en de afstraffing was compleet voor Anderlecht.   Al zette Thaïs nog de puntjes op de I.  een prima pas van Mariska werd binnen gepoeierd door Thaïs, 8-0 en Anderlecht kon weer op de bus richting Brussel.


Maar niet voordat Francesca Lueya  de eerste kans voor Paars-wit in de 88e minuut op een sterke Natasha schoot, wat later trof Algoed nog de paal.


Verder kwamen we nooit in de problemen en na de match kreeg Hanne complimenten ven de coach voor haar sterke wedstrijd!


Commentaar:


Met 9 op 12 kan onze start niet anders dan geslaagd worden genoemd.  Bovendien speelden we vandaag de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe, de vorm is er dus.

We kunnen dus met vertrouwen Halveweg Zonhoven ontvangen.


Proficiat aan heel de groep!Supporters op post!


raWedstrijd gegevens


'41    1-0    Babs Franken

'51    2-0   Lissa Boeren

'58   3-0   Mariska Hufkens

'60   4-0   Mariska Hufkens

'62   5-0   Mariska Hufkens

'71    6-0   Mariska Hufkens

'79   7-0    Mariska Hufkens

'86   8-0   Thaïs Oosters
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1