K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A   1-0  KV Mechelen


 Verslag KV  Wedstrijdfiche   Foto's   

22-04-2017


Maria-ter-Heide houdt 4° week de 0 en wint topper!


Na een pauze van 2 weken ontvingen we KV Mechelen, elk seizoen één van de matchen van het jaar en een treffen tussen 2 ploegen die elkaar erg goed kennen.  Bovendien was het een treffen tussen 2 teams die nog aanspraak maakten op een 2° plaats.


Om de laatste thuiswedstrijd en topper klank bij te zetten werd er een socio georganiseerd en ook werd de afscheidnemende Babs Franken  in de bloemetjes gezet.  Babs was "captain for a day" en stopt door aanhoudende blessures met voetballen.  Ze speelde haar 136° competitiewedstrijd in de A-ploeg en scoorde 77 doelpunten, ze werd luid aangemoedigd door haar jeugdploegje en door de talrijk opgekomen supporters.


Ook doelvrouw Natasha Ribbens speelde haar laatste thuiswedstrijd, zij trekt naar kampioen Wuustwezel.


Verder was ook onze youngster Jorien jarig, zij werd vandaag 17!


Eerste helft


De wedstrijd begon gesloten.  Beide teams kregen halve kansjes maar de organisatie was langs beide kanten beter dan de aanval.  Maria-ter-Heide hield de boel goed gesloten en achterin speelden Liesse, Thaïs, Britt en Emily sterk.  Ook Tash viel op in doel, ze plukte zo wat elke voorzet die er kwam.


De eerste echte mogelijkheid kwam er voor Lissa, die na een vrije trap van Liese te verrast was om goed  te reageren en zo Van Trier op haar weg vond.  Aan de overzijde was er een goed blok nodig van Emily en Jorien om De Wilde af te stoppen.


De wedstrijd bracht ons weinig goed voetbal maar een goal kregen kregen we wel, iets over het half uur.  Na slecht ontzetten van Mechelen kreeg Thaïs de bal vanop zo'n 30 meter en pegelde de bal buiten het bereik van Vann Trier in de bovenhoek. 1-0


Maria-ter-Heide kon nu weer een beetje meer in de organisatie spelen en kroop achteruit.  Maar dat werd bijna onmiddelijk afgestraft.  Soiphie kreeg een bal tegen de hand en de bal ging op de stip. De inzet van topschutter aan de overkant Oerlemans werd echter gepakt door Tash.


1-0 bij de rust!


Tweede helft


Na de rust trok Mechelen vooruit Maria-ter-Heide moest het hebben van werkvoetbal en veel inzet om de bezoekers weg te houden van de goal.  Een paar keer leverde dat een heet standje op.  Niet door een uitgespeelde kans maar steeds door een slippertje in de thuisdefensie.


Oerlemans, De Wilde en Baetens strafte vroege kansjes niet af en wat later schoot Baetens een vrije trap over.  Voor Maria-ter-Heide was het wachten op snelle uitbraken.  Cathy en Lissa kregen kansen maar troffen de goed keepende Van Trier.  De 1-0 leek steeds meer en meer haalbaar zeker toen ook De Jaeger een opgelegde kans naast schoot.


De moegestreden Emily, Babs en Cathy werden nog naar de kant gehaald maar het spelbeeld wijzigde niet.


Maria-ter-Heide hield stand en klopte opnieuw KV Mechelen op eigen veld.Commentaar:


Een sterke teamprestatie van  Maria-ter-Heide, we hielden voor de 4° keer op rij de 0 op het bord en bleven zo opnieuw ongeslagen.  Iedereen knokte er voor en  theoretisch kunnen we zelfs nog op de 2° plaats eindigen.  Erg sterk voor ons debuut jaar in 2° nationlae!


Volgende week trekken we naar Wolfsdonk dat dit weekend Wuustwezel nog het vuur aan de schenen legde, maar al wel zeker is van degradatie naar provinciale.


raWedstrijd gegevens


'36      1-0   Thaïs Oosters  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1