K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A  0-1  Eendracht Louwel


      Wedstrijdfiche      Foto's

26-11-2016


Maria-ter-Heide  verliest eerste keer op eigen veld.Na het gelijke spel in Sibret kondigde zich opnieuw een erg lastige wedstrijd aan.  Het Limburgse Louwel kwam op bezoek, en die werden vorig jaar nog 3e in 2e nationale, voor Wuustwezel en Genk... 


Ondanks hun mindere start aan de competitie waren we dus zeker op onze hoede, ze hielden vorig weekend bijna Wuustwezel in bedwang.


Bij Maria-ter-Heide was het opnieuw wat puzzelen, Mariska en Lissa ontbraken vooraan en centraal moest Hanne forfait geven.  Caro kwam zo in de basis en we zagen voor het eerst Aafke bij de selectie. Dat was dit seizoen nog niet het geval geweest.   
Eerste helft


Maria-ter-Heide probeerde in het begin de wedstrijd te bepalen maar dat ging moeizaam.  Het sterke blok van Louwel hield simpel stand en zorgde voor het eerste gevaar.

De eerste echte kans was echter wel voor de thuisploeg.  Thaïs stuurde Inya het straatje in en die zag haar schot op de doelvrouw gaan.  Verder was het spel zonder veel inspiratie.


Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en er werden bijna geen uitgespeelde kansen genoteerd.  Achterin hielden we de zaakje goed gesloten maar voorin konden we doelvrouw Vandenwyngaert te weinig bedreigen.  Enkel op een knap schot uit de draai van Babs moest de bezoekende goalie naar de hoek.


De 0-0 bij de rust was dan ook logisch en we moesten wat bezinnen in de kleedkamer.Tweede helft


Na de rust de zelfde 11 en Maria-ter-Heide had nu echt welm meer de bal.  Iedereen werkte zich de ziel uit het lijf maar opnieuw konden we niet voldoende dreigen.  Ook Louwel deed dat niet, tot plots de 0-1 uit de lucht viel.  Met een zondagsschot van Boons kropen de Limburgers op voorsprong en werd de opdracht dubbel moeilijk.


Aafke werd centraal gezet en de druk op de geel-blauwe defensie werd nog groter.  Schoten van Steph en Aafke waren echter niet krachtig of gericht genoeg om voor grote problemen te zorgen.  Het ontbrak Maria-ter-Heide aan ideëen en creativiteit om Louwel uit verband te spelen.  Op het eind gooiden we nog alles naar voor maar ook dat slot offensief bracht weinig op.Commentaar:


Niemand kan een gebrek aan inzet verweten worden en iedereen legde er zijn kop voor maar dat bleek niet voldoende voor een resultaat te halen.  Organisatorisch stond wel alles op punt!


We moeten dit zsm vergeten en de kopjes moeten richting Mechelen  waar ons alweer een zware klus wacht. Vorig seizoen konden we 2 keer winnen van Mechelen dat moet ons vertrouwen sterken!


Veel succes!


raWedstrijd gegevens
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1